Nova krađa privatnih fotografija zvijezda

Agencije
Nova krađa privatnih fotografija zvijezda

Hakeri su postavili privatne fotografije - pored ostalih - američke glumice Dženifer Lorens i Kejt Apton koje od sinoć kruže tviterom i ostalim društvenim mrežama.

Kako prenose američki mediji, hakeri su fotografije uzeli sa privatnih profila sa Cloud" -a. Među "žrtvama" su i Avril Lavinj, Amber Herd, Gabrijela Junion,
Dženi Mekarti, Kejt Apton, Kejt Bosvort i Kim Kardašijan.

Neki od poznatih negiraju postojanje takvih fotografija i već su izjavili da je riječ o fotomontaži, dok su neki rekli da su te slike izbrisane prije više godina.

Među fotografijama dominira naga Dženifer Lorens čiji je advokat rekao da je riječ o očiglednom kršenju zakona i da su već stupili u kontakt s vlastima koje će kontaktirati sve one koji su fotografije ukrali ili objavili.

"Toliko je uznemirujuće i neprijatno da vidimo kako ljudi krše nečiju privatnost", rekla je Dženifer Lorens i najavila da će podnijeti tužbu za krađu fotografija i kršenje privatnosti.

Haker je do fotografija navodno došao preko iCloud naloga, ali to još nije potvrđeno. Bloger Perez Hilton objavio je cenzurisane i necenzurisane fotografije na svom blogu, ali ih je potom uklonio.

"Reagovao sam u žurbi samo da objavim vijest i nisam dobro razmislio o svemu. Žao mi je. Skidam sve fotografije", napisao je.

Ovo nije prvi put da su poznati žrtve ovakvog curenja fotografija. U 2012. godini jedna osoba je osuđena na 10 godina zatvora jer je hakovao online račune Mile Kunis i Skarlett Johanson i postavio njihove fotografije online. Sudbina novog hakera mogla bi da bude ista ukoliko se otkrije njegov identitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana