Нова крађа приватних фотографија звијезда

Агенције
Нова крађа приватних фотографија звијезда

Хакери су поставили приватне фотографије - поред осталих - америчке глумице Џенифер Лоренс и Кејт Аптон које од синоћ круже твитером и осталим друштвеним мрежама.

Како преносе амерички медији, хакери су фотографије узели са приватних профила са Cloud" -а. Међу "жртвама" су и Аврил Лавињ, Амбер Херд, Габријела Јунион,
Џени Мекарти, Кејт Аптон, Кејт Босворт и Ким Кардашијан.

Неки од познатих негирају постојање таквих фотографија и већ су изјавили да је ријеч о фотомонтажи, док су неки рекли да су те слике избрисане прије више година.

Међу фотографијама доминира нага Џенифер Лоренс чији је адвокат рекао да је ријеч о очигледном кршењу закона и да су већ ступили у контакт с властима које ће контактирати све оне који су фотографије украли или објавили.

"Толико је узнемирујуће и непријатно да видимо како људи крше нечију приватност", рекла је Џенифер Лоренс и најавила да ће поднијети тужбу за крађу фотографија и кршење приватности.

Хакер је до фотографија наводно дошао преко iCloud налога, али то још није потврђено. Блогер Перез Хилтон објавио је цензурисане и нецензурисане фотографије на свом блогу, али их је потом уклонио.

"Реаговао сам у журби само да објавим вијест и нисам добро размислио о свему. Жао ми је. Скидам све фотографије", написао је.

Ово није први пут да су познати жртве оваквог цурења фотографија. У 2012. години једна особа је осуђена на 10 година затвора јер је хаковао online рачуне Миле Кунис и Скарлетт Јохансон и поставио њихове фотографије онлине. Судбина новог хакера могла би да буде иста уколико се открије његов идентитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана