Нова биографија открива непријатан однос између Боувија и Мура

Agencije
Нова биографија открива непријатан однос између Боувија и Мура

Британски пjевач Дејвид Боуви и славни глумац Рожер Мур спријатељили су се касних седамдесетих година, али је њихов однос почео да се хлади када су свакодневне посjете Мура постале сувише иритантне за Боувија, преноси британски Телеграф.

Дилан Џоунс, аутор књиге "Dawid Bowie: А Life, first heard about the stars", наводи да је причу о пријатељству две звезде чуо од сценаристе и књижевника Ханифа Куреишија.


"Једна од најчуднијих особа која се нашла у Боувијевом окружењу био је Роџер Мур", рекао је Џоунс.

"Куреиши ми је рекао да Боуви, када се преселио у Швајцарску како би избегао плаћање пореза и дилере дрогом, није познавао никога у тој земљи. Живио је у огромној кући надомак Женеве", додао је.

Једног поподнева, негдје послије пет, Роџер Мур је одлучио да сврати код пјевача на чај.

"Након чаја су прешли на алкохол, Мур је остао на вечери, и испричао много прича о филмовима о Џејмсу Бонду. Провели су се фантастично", објашњава писац.

"Слиједећег дана у 5:30, Мур је опет покуцао на Боувијева врата. Сјео је, рекао да ће попити џин-тоник и поново испричао исте приче, с тим што су оне овај пут биле мало мање занимљиве", рекао је Џоунс.

Мур је током наредне двије недјеље дословно сваког дана свраћао код Боувија у исто вријеме. Уморан од дружења, пјевач је на крају морао да се крије под кухињским столом и прави да није ту.

Најзанимљивије од свега: Када је Мур посљедњи пут играо Бонда у филму "А View to Kill " из 1985. године, Боувију је понуђена улога главног злочинца, Макса Зорина. Одбио ју је.

За потребе писања нове биографије о Дејвиду Боувију, који је преминуо у јануару прошле године, Џоунс је интервјуисао више од 150 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана