Njujork u znaku srpske kulture i tradicije

Jelena Cvijanović
Njujork u znaku srpske kulture i tradicije

Beogradski dizajner Đorđe Tamburić, u svijetu mode poznat kao Džordž Stajler, predstavio je svoju kolekciju na Njujorškoj nedjelji mode (New York Fashion Week).

U organizaciji agencije "Aer Hearts Fashion" revija je u nedjelju održana u predivnom ambijentu najstarije sinagoge u Njujorku, u koji su se fantastično uklopile unikatne kreacije. Kolekcijom su dominirali trikotaža, ručno rađeni kaputi, ali i scenski kostimi. Posebnu pažnju publike privukle su kreacije koje je Stajler dizajnirao u saradnji sa kompanijom "Sirogojno stajl" iz Srbije. Ručno rađeni motivi na jaknama inspirisani su srpskom tradicijom, a na jednom od modela mogao se vidjeti i Hram Svetog Save.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio učešće na Njujorškoj nedelji mode jer je to najveći modni centar u Americi. Nakon uspešnih revija u Los Anđelesu, predstavio sam se i njujorškoj publici. Veoma sam zadovoljan reakcijama na reviju i drago mi je što sam predstavljao Srbiju na ovako velikom događaju - istakao je za "Glas Srpske" Stajler, koji je poznat upravo po promovisanju srpske kulture i tradicije u svijetu.

Stajler dodaje da je i u ovoj kolekciji sarađivao sa meksičkim dizajnerom Džimijem Garsiom.

- On je kreirao oglavlja i krune, a jednu od kreacija nosila je  i srpska manekenka Tara Šljukić - istakao je Stajler.

Inače, Tamburićev brend "Džordž Stajler fešn" postoji nešto više od pet godina i on je srpski dizajner sa najvećim brojem internacionalnih revija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana