Nevjerovatna realnost u seriji “Ljubav, smrt i roboti”

Milanka Mitrić
Nevjerovatna realnost u seriji “Ljubav, smrt i roboti”

Nova “Netfliksova” serija “Ljubav, smrt i roboti”, objavljena prije nekoliko dana, već je uspjela da oduševi svijet.

Još od “Animatriksa” iz 2003. godine nije bila ovako velika zainteresovanost za jednu animiranu antologiju. Ta kolekcija priča za odrasle, ispričana u različitim stilovima, vukla je konce iz različitih podvrsta animacije, koje su uglavnom bile povezane s hit franšizom “Matriks”. Više od 15 godina nakon toga, došlo je vrijeme za evoluciju te ideje.

U jednu seriju umetnut je čitav čudesni svijet i kroz osamnaest animiranih, igranih i kombinovanih epizoda napravljeno je pravo tematsko i vizuelno čudo za sve ljubitelje animacije, naučne fantastike, fantazije, horora i izvrnute realnosti.

Svaka epizoda serije je priča za sebe i napravljena je u specifičnoj tehnologiji, sa novom pričom i na drugačiji način.

Svjesni mliječni proizvodi, vojnici vukodlaci, roboti koji su divlji, čudovišta od smeća, kiborg lovci na nagrade, vanzemaljski pauci i krvožedni demoni iz pakla - sve to i još više je sjedinjeno u osamnaest animiranih priča.

U seriji su kombinovani različiti žanrovi, ali je publika dobila i različite animirane formate, uključujući tradicionalne 2D formate, do fotorealističnog 3D CGI formata. Cijela lista ovih priča obuhvata razne teme za odrasle, uključujući rasizam, vlade, ratove, slobodu volje i ljudsku prirodu, preuzete od stotina autora i priča.

Tvorac serije je Tim Miler (“Dedpul”), a na stvaranju je radio zajedno sa Dejvidom Finčerom (“Sedam”, “Zodijak”, “Klub boraca”, “Društvena mreža”).

- “Ljubav, smrt i roboti” je moj projekat iz snova, koji kombinuje moju ljubav prema animaciji i nevjerovatnim pričama. Ponoćni filmovi, stripovi, knjige i časopisi fantastične fikcije inspirisali su me decenijama. Uzbuđen sam što se kreativni krajolik konačno promijenio dovoljno da animacija s temama za odrasle postane dio šireg kulturnog krajolika - naveo je Miler o seriji.

U seriji glume: Toper Grejs, Stefan Kapičić, Geri Kol, Samira Vajli, Meri Elizabet Vindsted i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana