Neobjavljene pjesme Džimija Hendriksa: „Ovo je previše nevjerovatno“

Neobjavljene pjesme Džimija Hendriksa: „Ovo je previše nevjerovatno“ 07.12.2017 09:00 | Agencije

Neobjavljene pjesme Džimija Hendriksa, snimljene između 1968. i 1970. godine, biće objavljene slijedeće godine.

„Ikspiriens Hendriks“ i „Legasi rikordings“ najavili su juče da će Hendriksov album „Both Sides of the Sky“ objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pjesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći dio trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. „Valleys of Neptune“ je bio izdat 2010, a „People, Hell and Angels“ 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inženjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila „veoma eksperimentalna godina“ za Hendriksa .

„Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete 'Oh bože. Ovo je previše (psovka) nevjerovatno'„, rekao je Krejmer.

Mnoge pjesme s novog albuma je snimila grupa Bend of Džipsis  u kojoj su pored Hendriks bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dvije pjesme - „$20 Fine“ i „Woodstock“.

„Zvuči kao Krozbi, Stils i Neš osim što je na esidu“, rekao je Krejmer za pesmu „$20 Fine“.

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsjednicom Ikspiriens Hendriks. On je rekao da je „Both Sides of the Sky“ posljednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendriksovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica