Након 30 година напокон откривено зашто су Симпсонови жути

index.hr
Након 30 година напокон откривено зашто су Симпсонови жути

Један од продуцената Симпсонова открио је одговоре на неке од највећих мистерија - зашто је породица, жута као и због чега станује баш у Спрингфилду

Мајк Рис на култној серији ради од почетка њеног емитовања од 1989. године, а сад је издао књигу "Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons", у којој даје одговоре на нека од питања која су фанови најчешће постављали, пише index.hr.


Зашто су жути

Рис каже како је препознатљива жута боја ликова дошла сасвим спонтано. Боју за оригиналне ликове Мет Грејнинга пронашао је бивши аниматор шоа, а Рис је објаснио како је то направио због бизарних фризура које дјеца у серији имају. "Барт, Лиса и Меги немају уопште косу, односно нема уопште линија које одвајају њихову кожу од косе. Па су аниматори одабрали жуту која је као коса, а опет као кожа", рекао је.

Зашто живе у Спрингфилду

Рис у књизи каже како је име града позајмљено из ситкома Father Knows Best из педесетих година прошлог вијека, а Грејнинг га је одабрао због генеричности. Открио је занимљивости и о непостојећој локацији града.

"Спрингфилд има океан на источној и на западној страни. Једном смо рекли да је Источни Спрингфилд три пута већи од Тексаса, а у једној епизоди Хомер ујутро лопатом чисти снијег па поподне лежи у мрежи и пије лимунаду на сунцу", пише. "То поставља питање: На којем је Спрингфилд планети?", додаје.

Зашто се име породице појављује иза облака у уводној шпици

Фанови серије навикнути су на шпицу, али могли би се изненадити због чега је тако. Рис објашњава да су, кад је шоу први пут приказан, гледаоци прво видјели само први дио речи - The Simps, прије него што је откривен остатак. "Прво видите први дио ријечи - The Simps - прије него што се покаже остатак. Па што? Па, Simps је скраћено за simpletons - за глупе људе - попут оних које ћете видјети у серији", написао је.

Како су добили имена

Хомер и Мeри добили су имена по стварним људима - творац Мет Грејнинг користио је имена својих родитеља као инспирацију за фикционални ситком пар. Лиса и Меги добиле су пак имена по његовим сестрама, а Барт је био његова инвенција - од анаграма речи "брат" (дериште), преноси index.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана