Највећа хип хоп група свих времена Wu-Tang Clan долази на Sea Star фестивал VIDEO

Глас Српске
Највећа хип хоп група свих времена Wu-Tang Clan долази на Sea Star фестивал VIDEO

Највећа хип хоп група свих времена Wu-Tang Clan потврдила је долазак на Sea Star Festival и то у оквиру велике свјетске турнеје на којој распродају неке од највећих арена у Америци и Европи.

Након наступа у Берлину, Лондону, Паризу и другим европским метрополама, Wu-Tang Clan стижу у Умаг, а њихов наступ на AddikoTesla бини бит ће ексклузиван за цијелу централну, јужну и источну Европу. У Истри се очекује десетине хиљада фанова из цијелог региона и бројних европских земаља које није обухватила њихова овогодишња “Gods of Rap” турнеја, у оквиру које обиљежавају 25 година од изласка албума “Enter the тхе Wu-Tang (36 Chambers)”.

Преговори око наступа у Умагу трајали су чак седам мјесеци, а главни разлог је инсистирање организатора Sea Starа да цијена улазница буде максимално прилагођена домаћој и регионалног публици и остане вишеструко мања у односу на остатак њихове турнеје. Цијена улазнице за Sea Star са 50 одсто попуста тренутно износи 64 КМ за оба дана фестивала, а због огромног интересовања из свих крајева Европе, ова цијена бит ће актуелна најкасније до 15. априла.

Wu-Tang Clan се придружује моћној музичкој постави већ потврђених извођача за Sea Star коју чине водећи техно извођачи данашњице Sven Väth и Nina Kravitz, британска хип-хоп дива IAMDDB, добитник Ibiza Awards награде за најбољег техно DJ-а Ilario Alicante, аутор најпродаваније техно траке на Beatpotry Enrico Canhiuliano, и бројни други.

Wu-Tang Clan је продао невјероватних 40 милиона албума, док свјетски медији за њих имају само ријечи хвале, па их тако Rolliong Stone Стоне назива “најбољом реп групом икада”, а NME “једним од најбољих музичара деценије”, док Fact додаје како су “редефинисали саму срж хип хоп-а”. У тој оцјени сложне су и хип-хоп звијезде Kenderick Lamar, Snoop Dogg, Rick Ross, A$AP Rocky и бројни други, који о Wu-Tangу говоре у суперлативима и наводе их као своје узоре. Није тајна ни да је њихов рад имао директан утјецај и на старију гарду као што су Jay Z, Nas, Snopp Dogg и The Notorious B.I.G..

Сањин Ђукић, директор Sea Star фестивала истакао је да је Wu-Tang Clan састав на чијој музици су одрасле генерације и који је обликовао хип-хоп сцену какву је видимо данас.

“Имати велики Wu-Tang Clan у пуној постави на турнеји којом се обиљежава 25 година једног од најважнијих албума у хисторији је само по себи музички, културни и туристички догађај без премца! Уложили смо јако пуно напора да ову обљетничку турнеју, резервирану искључиво за огромне арене у Америци и Западној Европи, скренемо преко 2000 км и доведемо у Умаг, те очекујемо прави десант на Stella Maris њихових фанова из свих крајева Европе”, рекао је Ђукић.

На Sea Star долазе и највеће електронске звијезде данашњице. До сада потврђена имена линеупа чине Sven Vath, Nina Kravitz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano, Peter Duanov, DJ Jock, Lawrence Klein и Unique, као и врсна хип хоп постава у сурадњи с Дритом, највећим регионалним клупским трап и хип хоп фестивалом коју чине нова нео соул и Р&Б дива IAMDDB, Војко В, Кранкшвестер, FOX, High5, Buitai, Смоке Мардељано и Hazze.

Sea Star фестивал биће одржа 24. и 25. маја у егзотичној лагуни Stella Maris у Умагу, уз Welcome Party 23. те Closing Party 26. маја. Фестивалске улазнице по промотивној цијени од само 64 КМ што је великих 50 одсто уштеде у односу на финалну цијену биће у продаји до 15. априла или раније, до истека залиха, након чега ће цијена комплета улазница бити виша.

Посјетиоци Sea Starа могу да резервисати ноћења у премиум кампу те у апартманима, бунгаловима, хотелима, мобилним кућама, као и у луксузним вилама на самој обали мора и то по цијенама већ од 7 евра по ноћењу за камп и 10 евра дневно за апартмане. Званична туристичка организација EXIT фестивала EXIT Трип у понуди има и изузетно приступачне туристичке пакете, који поред улазнице у понуди имају и превоз и широку лепезу врхунског смјештаја у Умагу, а цијене се крећу већ од 42 евра по пакету за смјештај у премиум кампу, док посјетиоци могу да резервишу ноћења у апартманима, бунгаловима, хотелима, мобилним кућама, као и у луксузним вилама на самој обали мора. Одлична опремљеност, предивно природно окружење и додатни садржаји, те близина мора и самог фестивала чине ове смјештајне јединице идеалним мјестима за напунити енергију потребну за супер фестивалски провод. Више детаља о туристичким пакетима и смјештајним јединицима доступно је на званичном сајту Sea Star фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана