Najavljena velika koncertna turneja benda “The Cure”

Glas Srpske
Najavljena velika koncertna turneja benda “The Cure”

Robert Smit, frontmen legendarne britanske grupe “The Cure”, na svom “Tviter” nalogu najavio je da će naredne godine ovaj sastav nastupati na dvadesetak festivala širom svijeta.

Grupa “The Cure” je ove godine obilježila četiri decenije svoje muzičke karijere od objave debitantskog singla “Killing An Arab”.

Tim povodom su u julu, u do kraja ispunjenom londonskom Hajd parku, nastupili pred 65.000 obožavalaca, a karte za koncert su, sasvim očekivano, bile brzo rasprodate. Mediji spekulišu da je Smitova najava turneje za narednu godinu uvod za objavu vijesti da će biti glavne zvijezde najčuvenijeg britanskog festivala “Glastonberi”, što frontmen nije porekao.

- Možda ćemo nastupiti. Nismo bili u najboljim odnosima sa “Glastonberijem”, iako smo tamo čak tri puta bili hedlajneri, ali vidjećemo - rekao je Smit.

Naredna, 2019. godina za ovaj bend će biti u znaku proslave 40 godina od izlaska njihovog prvog albuma “Three Imaginardž Bodžs”, kao i tri decenije od njihovog čuvenog, osmog po redu studijskog izdanja “Disintigration”.

Za sada su potvrđeni datumi festivala u Johanesburgu, Firenci i Atini, a za sve dalje informacije Robert Smit je obožavaoce uputio na sajt i zvaničnu “Fejsbuk” stranicu benda.

Muzička javnost u Velikoj Britaniji spekuliše i da je vjerovatno riječ o posljednjoj festivalskoj turneji ujedno i jednog od posljednjih velikih rok bendova u kojem je frontmen Robert Smit jedini konstantan član, a koji  još čine i Sajmon Galap, Rodžer O'Donel, Džejson Kuper i Riv Gabrels.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana