“Мрачни Феникс” доживио дебакл у биоскопима

Агенције
“Мрачни Феникс” доживио дебакл у биоскопима

Прије неколико дана, у биоскопима широм свијета, премијерно су приказани филмови “Тајне авантуре кућних љубимаца 2” (“Универсал” и “Илуминејшн” студио) и “Икс-мен: Мрачни Феникс” (“Дизни и Фокс”), који су тотално разочарали на биоскопским благајнама.

“Тајне авантуре кућних љубимаца 2” је успио да избије на врх са зарадом од 47,11 милиона долара у Сједињеним Америчким Државама, што је ипак мање од половине, колико је први дио успио да заради 2016. године. “Икс-мен: Мрачни Феникс” доживио дебакл са зарадом од свега 33 милиона долара, што је најгоре отварање у 20 година дугој историји ове франшизе.

С обзиром на огроман буџет од 200 милиона долара, вијести са биоскопских благајни су заиста слабе, а у прилог томе иду и критике, називајући ово остварење слабим филмом Б продукције.

Претходно остварење из Икс-мен серијала “Вулверин”, је 2013. године зарадило 53 милиона долара, а то је било најслабије отварање у историји, док је “Икс-мен: Апокалипса” зарадио 65 милиона и 543 широм свијета.

Знатно бољи старт филм “Икс-мен: Мрачни Феникс” је имао ван граница Сједињених Држава, гдје је забиљежио зараду од 107 милиона долара. Режију први пут потписује Сајмон Кинберг, вишегодишњи сценариста “Икс-мен” франшизе, а осим глумице Софи Тарнер у осталим улогама нашли су се: Џенифер Лоренс, Џејмс Макавој, Николас Хоулт, Мајкл Фасбендер и други.

- У “Мрачном Фениксу” Икс-мен екипа се суочава са својим најстрашнијим непријатељем, који долази из њихових редова, Џин Греј (Софи Тарнер). Током спасилачке мисије у свемиру, Џин је скоро убијена када ју је погодила мистериозна космичка сила, која ју је учинила бескрајно моћном, али и нестабилном при повратку кући. Џин која се отима контроли и повређује оне које највише воли, почиње да растура силу која их држи на окупу. Када породица почне да се распада, морају наћи начин да се уједине и, не само сачувају Џинину душу, него и спасу планету од ванземаљаца који желе да искористе њену моћ Феникса и завладају галаксијом - назначено је у најави филма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана