“Moto-fest” spektakl uz vatru i muziku

Danko Kuzmanović
“Moto-fest” spektakl uz vatru i muziku

Međunarodna izložba, moto-sajam, defile, bajkerske igre i drugi zabavni sadržaji, te muzički program, bili su dio spektakla ovogodišnjeg skupa za sve ljubitelje dvotočkaša, ali i sve slučajne i namjerne posjetioce.

Smotra za zaljubljenike u motore i rokenrol, pravi spektakl uz muziku i vatru, treći po redu “Moto-fest” ovog vikenda održan je na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Tokom dvije večeri publika je imala priliku da čuje poznate i voljene izvođače: “Električni orgazam”, Goran Bare i “Majke”, “Atomsko sklonište”, “Ju grupa”, “Partibrejkersi” i “Let 3”.

Ovogodišnji “Moto-fest” je postavio ljestvicu visoko, ne samo za ostale moto-skupove nego za muzičke manifestacije uopšte. Predobro organizovan, bez ikakvih propusta, pružio je svim posjetiocima ono što je trebalo da pruži - dobar provod, druženje i odličnu muziku.

Atmosferu su do usijanja doveli bacači plamena ispred bine i na zidinama, ali i plesači s vatrom, tako da su elementi vatre, uz izuzetne nastupe, stvorili jedno istinski spektakularno iskustvo, i za publiku i za izvođače.

- Publika je bila izvrsna. Tu nema dileme. Imali smo malo tehničkih problema, malo sam ja fulao, pa su i oni fulali, ali ispalo je dobro na kraju. Ljudi su nas zvali na bis i hvala im na tome - rekao je Goran Bare, koji je nastupao sa sastavom “Majke”.

Saglasan s tim je i Srđan Gojković Gile iz “Električnog orgazma”.

- Bilo je super. Zadovoljni smo i nastupom i publikom. Ovim koncertom pa nadalje planiramo da promovišemo naš posljednji album “Gde smo sad” i celo leto ćemo svirati na raznim festivalima - kazao je Gojković.

Što se tiče cjelokupnog doživljaja, drugo veče je bilo najbolje, sudeći prema publici, koja je najviše energije ispoljila prilikom nastupa slavne “Ju grupe”. Fenomenalan dodatak svemu bio je vatromet ispred Kastela, koji je oduševio publiku, a “Ju grupa” je još jednom pokazala da, i nakon toliko decenija karijere, i dalje ima svoju vjernu publiku.

- Prijatno sam iznenađen zato što smo svirali prvi. To neverovatno prija. Što se tiče publike - fenomenalna je. Banjaluka je uvek bila stecište rokera i rokenrola i uvek su nas dobro dočekali ovde. Organizacija je fantastična, nisam doživeo da neki bajkerski skup bude ovako organizovan - rekao je Dragi Jelić iz “Ju grupe”.

Ovogodišnja manifestacija okupila je nekoliko hiljada bajkera, ali i posjetilaca iz zemlje i regiona, i sudeći po većini prikupljenih utisaka, ostavila pozitivan trag što se festivala i ovakvih skupova tiče.

- Manifestacija je organizovana na zaista visokom nivou - od tehnike do odabira izvođača. To nas veseli. Banjaluka je jedan interesantan i dinamičan grad, i to se osjeti u reakciji publike i mi smo veoma zadovoljni našim koncertom - potvrdio je Zoran Prodanović iz sastava “Let 3”.

Humanitarni karakter

Ovogodišnji festival, kao i prethodnih godina, humanitarnog je karaktera. Naime, dio sredstava skupljenih na festivalu biće doniran Udruženju oboljelih od hemofilije, za svu djecu koja boluju od ove bolesti.

 

“Nuspojave”

Osim o nastupima i atmosferi, bilo je riječi i o albumima, a posebnu zanimljivost ispričao je Goran Bare, osvrćući se na album “Nuspojave”.

- “Nuspojave” su, koliko znam, prodavaniji album nego “Teške boje”, ali to nije album za djecu, bake i ostale ljude, nego je za odabranu ekipu. Mnogo je mračan. To teško pada ljudima. To sam ja i htio, da se malo odvojimo od pjevača zabavne muzike - objasnio je Bare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana