Moć muzike i snaga emocije vladali scenom

Aleksandra Madžar
Moć muzike i snaga emocije vladali scenom

Energičan, moćan, emotivan, snažan, sve je to bio koncert banjalučkog benda "Aleksandrija", koji je održan u banjalučkom K.S.E.T. pabu.

"Aleksandrija", kako do sada, tako i u srijedu uveče, nije razočarala. Bend je opravdao svoju autentičnost, a publika dokazala da u Banjaluci može živjeti autorski rad.

Zajedno sa bendom publika je pjevala stare pjesme, a nove je dočekala ovacijama i aplauzima. Baš zbog toga ovaj koncert je bio poseban. Frontmen benda Tibor Tišma, koji je i autor svih pjesama, odlučio je da na ovom nastupu publika čuje nove "stvari" prije objavljivanja trećeg albuma i prije organizovanja promocije u "Aleksandrijom" stilu.

Nemoguće je izdvojiti koja nova pjesma je dobila najglasniji aplauz, jer je baš jačinom aplauza publika odlučivala za koju novu pjesmu će biti sniman spot. Predstavljenje novog albuma počelo je zvucima pjesme "Grafit generacije", a na nju su se nadovezale "Vrelo", "Vrzino kolo", "Pod plavim nebom", "Pusti svijet". Na sceni su se muzičarima pridružili i gosti, što je takođe izazvalo oduševljenje prisutnih. "Vrzino kolo" izveli su Tibor Tišma i Vanja Mišić, koja svojim glasom na nevjerovatan način boji note ove pjesme. Dodatnu ljepotu dao je i zvuk violine Lidije Bojinović. Bilo je lijepo u publici vidjeti banjalučke muzičare, koji su došli da podrže "Aleksandriju". Ono što je ovu svirku izdvojilo od ostalih je i sjajan zvuk za koji je bio zadužen producent i ton majstor Ninoslav Dobrijević u čijem je studiju "Digital Boyler" sniman album. Tišma poslije koncerta nije mnogo komentarisao, ali nije krio ni zadovoljstvo.

- Zadovoljan sam. Nije lako autorskom bendu da ljude ispred bine zadrži cijelo veče. Ovo je pobjeda, što se mene tiče - istakao je Tišma i objasnio da im je najvažnije bilo da vide kako publika reaguje na nove pjesme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana