Merkjuri i Džekson, najzad u duetu

Rolling Stone
Merkjuri i Džekson, najzad u duetu

Trideset pet godina nakon početka rada na pesmi "There Must Be More to Life Than This" sastava Queen, na kojoj glas sa Fredijem Merkjurijem ukršta Majkl Džekson, konačno će biti zvanično objavljena.

Pesma će se naći na kompilaciji "Queen Forever" iza koje najveći delom stoji producent Vilijam Orbit, a koja će biti objavljena 10. novembra, piše "Rolling Stone". Međutim, već sada na jutjubu možete preslušati Orbitovu verziju budućeg hita na kojem pevaju Merkjuri i Džekson.

" There Must Be More to Life Than This " je pjesma koju su Majkl Džekson i Fredi Merkjuri snimili tokom rada na albumu "Hot Space". Ipak, zajednička verzija nikada nije objavljena, pa je Merkjuri objavio pjesmu na svom prvom solo albumu "Mr. Bad Guy" 1985. godine.

Vilijam Orbit, najpoznatiji po radu na Madoninom hvaljenom albumu "Ray of Light", kaže da je pri prvom slušanju zajedničke verzije u studiju bio oduševljen emocijom koju su iznijeli muzičari.

"Čuti vokal Majkla Džeksona bilo je tako uzbudljivo. Tako jasan, tako kul i dirljiv, kao da je pjevao uživo pored mene u studiju", navodi Orbit. "Sa Fredijevim vokalom odmah pored, moje divljenje talentima popelo se na viši nivo."

Za razliku od Merkjurijeve solo verzije koja je bila znatno ogoljenija, Orbit je dodao gudače, gitare i mnogo više energije. Uz pjesmi "There Must Be More to Life Than This", na ovoj kompilaciji naći će se još nekoliko novih verzija starih pjesama.

Novi život dobila je pjesma "Love Kills" koju je Merkjuri snimio za restauriranu verziju filma "Metropolis" iz 1984. godine.

"Skinuli su cijelu disko produkciju i uradili pravi, tradicionalni Queen aranžman", navodi Adam Lambert koji je uskočio u Merkjurijeve cipele tokom nedavnih nastupa grupe Queen. "To je nevjerovatna pjesma, veoma dramatična i moćna, sa prelepom melodijom."

Najavljena kompilacija "Queen Forever" biće upuštena u prodaju kao CD sa 20 pjesama, ili kao dvostruko izdanje sa 36 pjesama. Osim hitova kao što su "We Will Rock You" ili "Bohemian Rhapsody", u konačan izbor ušle su i manje poznate pesme "Mother Love", "The Miricle" i "Drovse".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana