Масимо засијао у тами Кастела

Глас Српске
Масимо засијао у тами Кастела

Након прошлогодишњег концерта у јуну Масимо Савић је одржао још један фантастичан концерт на бањалучкој тврђави Кастел.

Одушевљену публику поздравио је топлим ријечима “Добро вече драги људи”, а концерт започео пјесмом “Било гдје”, након које је маестрално извео “Одједном ти” и култну “Сјај у тами”, а затим и друге познате хитове које је створио у 35 година дугој каријери.

Концерт је одржан у оквиру турнеје на којој промовише посљедњи албум “Сада”, за који Масимо каже да је његов начин да покаже лице правог себе.

- Албум “Сада” говори о томе да човјек мора бити задовољан самим собом. Треба бити задовољан тренутком у којем јеси, рекао је Масимо Савић, те додао да је “Сада”, ознака тренутка, ознака прошлости и ознака будућности. Ознака задовољства својом географијом лица.

Са албума су до сада представљени само синглови “Лице варалице”,  “1000 људи” и “Нека ти плове бродови”, као и још један успјешан Масимов дует, овог пута са групом “Ватра” у пјесми “Нама се никуд не жури”.

Масимо је на албуму радио са старим, познатим лицима, аутором и продуцентом Предрагом Мартињаком, и аранжерима и продуцентима Никшом Братошем и Иваном Попескићем.

Предраг Мартињак потписује четири пјесме на албуму, а ту су уз њега и још три већ позната ауторска имена с претходног албума, Сандро Бастианчић, Амил Лојо, те Давор Пастуовић.

Занимљиво је и то да су за нови албум пјесме написали и  Сергеј Ћетковић те Дамир Арсланагић, нови сарадници чије су се пјесме природно надовезале на Масимов умјетнички сензибилитет што је пјевач посебно истакао.

Неке од ових пјесама је Масимо представио и бањалучкој публици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана