Makartni na vrhu američke top-liste

Agencije
Makartni na vrhu američke top-liste

Pol Makartni vratio se u nedjelju na vrh top-lista nakon što je njegov posljednji album zasjeo na prvo mjesto američke liste, prvi put nakon 36 godina.

“Egypt Station” je album sa 16 pjesama u kojima eksperimentiše sa svježim rok zvukom u kombinaciji s klasičnim i prepoznatljivim zvukom “Bitlsa”.

Engleska legenda, koja i u 76. godini ima vrlo gust raspored turneje, nije se štedjela na promociji albuma, gostujući u kasnim televizijskim programima u SAD i uživo emitujući koncert sa stanice Grand central u Njujorku.

Album je u njegovoj rodnoj Britaniji debitovao na trećem mjestu liste, kojom drugu sedmicu zaredom dominira američki reper Eminem s albumom “Kamikaze”.

Otkako je objavljen sedmog septembra, “Egypt Station” je u Sjedinjenim Američkim Državama prodat u 153.000 primjeraka, što dokazuje da publika i dalje ima povjerenja u legendarnu “bubu”.

Pol Makartni, koji je kao solo izvođač na vrhu top-liste debitovao 1982. s albumom “Tug of War”, drugi je muzičar s najvećim razmakom između dva albuma na vrhu neke top-liste.

Rekord drži Džoni Keš sa sedam mjeseci dužim razmakom od Makartnija, nakon što je album kantri legende posthumno zavladao listom 2006. godine.

Od albuma “Tug of War” Makartni je s antologijama “Bitlsa” četiri puta bio na vrhu američkih top-lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana