Макартни на врху америчке топ-листе

Агенције
Макартни на врху америчке топ-листе

Пол Макартни вратио се у недјељу на врх топ-листа након што је његов посљедњи албум засјео на прво мјесто америчке листе, први пут након 36 година.

“Egypt Station” је албум са 16 пјесама у којима експериментише са свјежим рок звуком у комбинацији с класичним и препознатљивим звуком “Битлса”.

Енглеска легенда, која и у 76. години има врло густ распоред турнеје, није се штедјела на промоцији албума, гостујући у касним телевизијским програмима у САД и уживо емитујући концерт са станице Гранд централ у Њујорку.

Албум је у његовој родној Британији дебитовао на трећем мјесту листе, којом другу седмицу заредом доминира амерички репер Еминем с албумом “Камиказе”.

Откако је објављен седмог септембра, “Egypt Station” је у Сједињеним Америчким Државама продат у 153.000 примјерака, што доказује да публика и даље има повјерења у легендарну “бубу”.

Пол Макартни, који је као соло извођач на врху топ-листе дебитовао 1982. с албумом “Тug of War”, други је музичар с највећим размаком између два албума на врху неке топ-листе.

Рекорд држи Џони Кеш са седам мјесеци дужим размаком од Макартнија, након што је албум кантри легенде постхумно завладао листом 2006. године.

Од албума “Tug of War” Макартни је с антологијама “Битлса” четири пута био на врху америчких топ-листа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана