Majkl Džekson ponovo na vrhu top-lista

Agencije
Majkl Džekson ponovo na vrhu top-lista

Uprkos masovnom negativnom marketingu koji izvrgava ruglu kralja pop muzike Majkla Džeksona, te brojnim zabranama na raznim radijskim stanicama i bojkotovanju epizode popularne animirane serije "Simpsonovi" u kojoj se pojavljuje i u kojoj čak posuđuje glas, Džekson postaje sve slušaniji i popularniji.

Ubrzo nakon emitovanja kontroverznog dokumentarca "Leaving Neverland", koji govori o tome kako je Majkl Džekson navodno zlostavljao nekoliko dječaka, brojne radio-stanice širom svijeta odlučile su da prestanu da puštaju njegovu muziku. Ipak, da je sporni dokumentarac podigao veliku prašinu pokazuju najnovije informacije iz Velike Britanije koje govore da je muzika nekadašnjeg kralja popa ponovo na vrhu top-lista nekoliko slušanijih radio-stanica.

Čuveni kompilacijski album "Number Ones " sa 87. popeo se na 23. mjesto, a kompilacija hitova "The Essential Michael Jackson " dostigla je 76. poziciju, dok je singl "Thriller" skočio na 133. i "Bad" na 142. mjesto. Nekoliko desetina lokalnih radio-stanica širom Britanije ponovo su na svoje top-liste uključile Džeksonove hitove, što se, ipak, nije dopalo brojnim slušaocima koji su uputili brojne kritike na račun muzičkih urednika programa.

Ali, na drugom kraju svijeta, na Novom Zelandu, najslušanije radio-stanice zabranile su emitovanje većine Džeksonovih pjesama, a mnogi to smatraju marketinškim potezom, dok postoje mišljenja da će "hajka" na Džeksona proći u veoma kratkom periodu.

Epizoda popularne animirane serije "Simpsonovi" u kojoj je Majkl Džekson posudio svoj glas jednom liku biće povučena u jeku nove kontroverze o pjevaču, izjavio je izvršni producent serije.

Džekson je dao glas liku imena Leon Kompovski u epizodi iz 1991. "Stark Rejving ded". Bila je to prva epizoda treće sezone u kojoj je Homer Simpson u psihijatrijskoj bolnici i dijeli sobu sa Leonom, koji tvrdi da je Majkl Džekson.

Džejms L. Bruks rekao je da je sa kreatorima serijala Metom Grejningom i Elom Džinom donio tu odluku nakon što su pogledali dokumentarac "Leaving Neverland".

Majkl Džekson oslobođen je 2005. godine optužbi za zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka na svom ranču "Neverland", 11 godina ranije susreo se sa sličnim optužbama, koje je takođe uspio da opovrgne na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana