Мајкл Џексон поново на врху топ-листа

Агенције
Мајкл Џексон поново на врху топ-листа

Упркос масовном негативном маркетингу који извргава руглу краља поп музике Мајкла Џексона, те бројним забранама на разним радијским станицама и бојкотовању епизоде популарне анимиране серије "Симпсонови" у којој се појављује и у којој чак посуђује глас, Џексон постаје све слушанији и популарнији.

Убрзо након емитовања контроверзног документарца "Леавинг Неверланд", који говори о томе како је Мајкл Џексон наводно злостављао неколико дјечака, бројне радио-станице широм свијета одлучиле су да престану да пуштају његову музику. Ипак, да је спорни документарац подигао велику прашину показују најновије информације из Велике Британије које говоре да је музика некадашњег краља попа поново на врху топ-листа неколико слушанијих радио-станица.

Чувени компилацијски албум "Number Ones " са 87. попео се на 23. мјесто, а компилација хитова "The Essential Michael Jackson " достигла је 76. позицију, док је сингл "Thriller" скочио на 133. и "Bad" на 142. мјесто. Неколико десетина локалних радио-станица широм Британије поново су на своје топ-листе укључиле Џексонове хитове, што се, ипак, није допало бројним слушаоцима који су упутили бројне критике на рачун музичких уредника програма.

Али, на другом крају свијета, на Новом Зеланду, најслушаније радио-станице забраниле су емитовање већине Џексонових пјесама, а многи то сматрају маркетиншким потезом, док постоје мишљења да ће "хајка" на Џексона проћи у веома кратком периоду.

Епизода популарне анимиране серије "Симпсонови" у којој је Мајкл Џексон посудио свој глас једном лику биће повучена у јеку нове контроверзе о пјевачу, изјавио је извршни продуцент серије.

Џексон је дао глас лику имена Леон Комповски у епизоди из 1991. "Старк Рејвинг дед". Била је то прва епизода треће сезоне у којој је Хомер Симпсон у психијатријској болници и дијели собу са Леоном, који тврди да је Мајкл Џексон.

Џејмс Л. Брукс рекао је да је са креаторима серијала Метом Грејнингом и Елом Џином донио ту одлуку након што су погледали документарац "Леавинг Неверланд".

Мајкл Џексон ослобођен је 2005. године оптужби за злостављање 13-годишњег дјечака на свом ранчу "Неверланд", 11 година раније сусрео се са сличним оптужбама, које је такође успио да оповргне на суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана