Legendarni meksički pjevač Alberto Agilera Valadez umro na turneji VIDEO

Agencije
Legendarni meksički pjevač Alberto Agilera Valadez umro na turneji VIDEO

Čuveni meksički pjevač Alberto Agilera Valadez, poznatiji po imenu Huan Gabrijel, umro je juče u Kaliforniji u 67. godini života.

Pjevač i tekstopisac kog su odmilja zvali HuanGa i "El Divo de Huarez" bio je u to vrijeme na turneji. Prvi koncert održao je u San Dijegu 19. avgusta, a u nedjelju uveče trebalo je da nastupi u El Pasu (Teksas).


Huan Gabrijel rođen je u Parakuaru u Meksiku 7. januara 1950. Bio je jedan od najpoznatijih vokala Meksika i imao brojne hitove, među kojima su najpoznatiji bili "Querida", "Se Me Olvidó Otra Vez ", "Amor Eterno " i "El Noa Noa ".

Šest puta bio je nominovan za Gremi nagradu, a posljednji album "Vestido de Etiwutea por Eduardo Magallanes" objavio je početkom ovog meseca i time obilježio 45 godina karijere.

Pjevač je svoj privatan život držao podalje od očiju javnosti, a odbijao je da govori i o svojoj seksualnoj orijentaciji. Nikad se nije oženio, ali je imao četvoro djece sa najboljom prijateljicom Laurom Salas.

Porodica se od Gabrijela oprostila dirljivim saopštenjem:

"Prijevremena smrt mog oca je tragični gubitak za sve nas, njegovu porodicu, kolege i fanove", napisao je njegov sin Ivan Agilera. "Svim srcem se zahvaljujemo na izjavama saučešća koje smo dobili iz cijelog svijeta, uključujući i od predsjednika Enrikea Penje Nijeta. Znamo da će naš otac nedostajati bezbrojnim fanovima koji su mu donijeli toliko radosti u životu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana