Легендарни мексички пjевач Алберто Агилера Валадез умро на турнеји VIDEO

Агенције
Легендарни мексички пjевач Алберто Агилера Валадез умро на турнеји VIDEO

Чувени мексички пjевач Алберто Агилера Валадез, познатији по имену Хуан Габријел, умро је јуче у Калифорнији у 67. години живота.

Пjевач и текстописац ког су одмиља звали ХуанГа и "Ел Диво де Хуарез" био је у то вријеме на турнеји. Први концерт одржао је у Сан Дијегу 19. августа, а у недјељу увече требало је да наступи у Ел Пасу (Тексас).


Хуан Габријел рођен је у Паракуару у Мексику 7. јануара 1950. Био је један од најпознатијих вокала Мексика и имао бројне хитове, међу којима су најпознатији били "Querida", "Se Me Olvidó Otra Vez ", "Amor Eterno " и "El Noa Noa ".

Шест пута био је номинован за Греми награду, а посљедњи албум "Vestido de Etiwutea por Eduardo Magallanes" објавио је почетком овог месеца и тиме обиљежио 45 година каријере.

Пјевач је свој приватан живот држао подаље од очију јавности, а одбијао је да говори и о својој сексуалној оријентацији. Никад се није оженио, али је имао четворо дјеце са најбољом пријатељицом Лауром Салас.

Породица се од Габријела опростила дирљивим саопштењем:

"Пријевремена смрт мог оца је трагични губитак за све нас, његову породицу, колеге и фанове", написао је његов син Иван Агилера. "Свим срцем се захваљујемо на изјавама саучешћа које смо добили из цијелог свијета, укључујући и од предсједника Енрикеа Пење Нијета. Знамо да ће наш отац недостајати безбројним фановима који су му донијели толико радости у животу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана