Lamaru prvi Pulicer za rep muziku

Agencija
Lamaru prvi Pulicer za rep muziku

Američki reper Kendrik Lamar dobio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za muziku za svoj višestruko nagrađivani album DAMN.

To je prvo muzičko neklasično ili džez djelo kojem je dodijeljena ova nagrada. Dobitnici ovogodišnjih Pulicerovih nagrada za umjetnost objavljeni su u utorak uveče na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

Odbor Pulicerove nagrade saopštio je da Lamarov album obuhvata kompleksnost afroameričkog i američkog života. Lamar je hvaljen za svoj duboko lirski sadržaj, izuzetne nastupe uživo i svoj duboki miks hip-hopa, izgovorenih riječi, teza, soula, fanka, poezije i afričkih zvukova.

Njegovi glavni albumi "Good kid, m.A.A.d city ", "To Pimp a Butterfly" i DAMN postali su umjetnička djela na kojima se nalaze pjesme u kojima je Lamar pjevao o tome kako je biti crnac u Americi, o uličnom životu, policijskom nasilju, izdržljivosti, preživljavanju. Njegova muzika je tako postala glas generacije. Najkomercijalniji i najpopularniji reper današnjice bez dlake na jeziku veliki je kritičar društvene situacije u Americi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana