Kultni film Lavirint dobija nastavak

Glas Srpske
Kultni film Lavirint dobija nastavak

Kultni film iz osamdesetih godina, u kojem glumi Dejvid Bouvi, "Lavirint", uskoro bi mogao dobiti novu verziju. Ova vijest je iznenadila i obožavaoce Dejvida Bouvija, ali i samog filma. Naime, u planu je da se snima film koji bi bio nastavak "Lavirinta" iz 1986. godine.

Dok  se danas "Lavirint" s pravom smatra kultnim filmom jer je uspješno izdržao test vremena, trebalo je da puno vremena prođe kako bi stekao takav status. Te godine kada je film došao u bioskope publika ga je uglavnom ignorisala, pa nije nadoknadio ni pola od 25 miliona dolara troškova. Ipak, ovo ostvarenje pokojnih Dejvida Bouvija i Džima Hensona se i danas bez problema može pogledati mnogo puta, a ima i armiju obožavaoca širom svijeta.

Pošto ima takav status, mnogi su na nož dočekali spomenutu vijest o snimanju nastavka.

Po svemu sudeći, Fede Alvarez je reditelj, a Lisa Henson, kćerka Džima Hensona, producentkinja.

- Ručao sam sa Lisom Henson i ponovo smo razgovarali o tom projektu. Vrlo smo uzbuđeni zbog toga. U osnovi je to direktni nastavak prvog filma nakon mnogo godina. Ne mogu vam mnogo više reći osim da imamo scenario. Uzbuđeni smo zbog toga, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Kao i uvijek, treba vremena i truda da takvi filmovi budu stvoreni jer su veći od života. Ali, to je jedan od projekata koji me jako uzbuđuju - rekao je Alvarez.

Film "Lavirint" o djevojčici čiji mali brat nestaje, a da bi ga pronašla, mora da se uputi u natprirodni lavirint u kojem je čeka kralj Goblina. Glavne uloge su tumačili Dženifer Koneli i Dejvid Bouvi, a većinu ostalih uloga lutke iz radionice Džima Hensona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana