Краљица Елизабета 92. рођендан прославила спектакуларним концертом

Глас Српске
Краљица Елизабета 92. рођендан прославила спектакуларним концертом

Британска краљица Елизабета Друга прославила је у суботу увече 92. рођендан спектакуларним концертом у лондонском "Алберт холу", који је организован њој у част.

На краљичиној рођенданској прослави пјевали су Том Џонс, Кајли Миног, Стинг, Шеги, Шон Мендес и многи други.

Краљица Елизабета, која Великом Британијом влада од 1952. године, уживала је у наступима популарних звијезда са члановима своје породице, принчевима Чарлсом, Вилијамом и Харијем, као и његовом дјевојком Меган Маркл, која ће дио краљевске породице постати у мају, за кад је заказано вјенчање.  

Прослави краљичиног рођендана оправдано није присуствовао њен супруг, принц Филип, који се опоравља од оперативног захвата, а на концерту није била ни принцеза Кејт Мидлтон, која ових дана треба да се породи.

Сви приходи од концерта биће уручени организацији "The Queen’s Commonwelth Trust", добротворном удружењу које охрабрује младе људе да постигну боље резултате у спорту, образовању, здрављу и брину о окружењу из 53 земље.

Концерт је тек почетак прославе рођендана краљице Елизабете јер ће у јуну бити одржане бројне друге активности њој у част, почевши од параде и фестивала. 

Краљица Елизабета Друга рођена је 21. априла 1926. године, а на британски престо дошла је са 25 година. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана