“Kontakt” konferencija u Beogradu: Muzika spaja ljude oko iste ideje

Glas Srpske
“Kontakt” konferencija u Beogradu: Muzika spaja ljude oko iste ideje

Drugi dan manifestacije posvećene muzičkom biznisu “Kontakt”, u Beogradu, bio je predviđen za panel u kojem se govorilo o novim i starim trendovima u muzičkoj industriji. Riječ su imali neka od najpoznatijih imena muzičke scene poput Dragoljuba Đuričića, Ide Prester, Dejana Cukića, Lidije Samardžije i Borisa Vlastelice.

Pričajući o nekim ljepšim vremenima za muziku i o roku kao buntu jednog društva govorio je Dragoljub Đuričić nekadašnji bubnjar benda “Leb i sol”, “Ju grupe”, “Kerbera”, Zdravka Čolića i Balaševića.

On je između ostalog konstatovao i da je mladim bendovima potrebna i doza sreće, ali isto tako da dobar materijal uvijek ima prostor.

- Beograd ima ideje, podrum scenu, trendove, ali kad se izađe iz tih okvira, problem je u globalnom društvu, što šira scena nije otvorena u tim stvarima rokenrol bunta. Muzika spaja ljude oko iste ideje i žao mi je što se Bregović ne bavi politikom pa da riješi problem Balkana za dva-tri dana - ispričao je Đuričić.

Ida Prester je naglasila da do sada nije našla razlog da se bavi isključivo i samo muzikom jer od toga ne može da se živi.

- Bavljenje muzikom je strašno testiranje ega, danas svirate pred 5.000 ljudi, a sutra treba da stanete na binu u nekom mjestu gdje će doći da vas sluša manje ljudi nego što vi imate na bini - naglasila je Prester.

Iako radi više poslova Dejan Cukić je istakao da on na sreću može da živi od muzike, no ističe da je možda za to i zaslužno takozvano zlatno doba rokenrola iz kojeg je proizašao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana