“Контакт” конференција у Београду: Музика спаја људе око исте идеје

Глас Српске
“Контакт” конференција у Београду: Музика спаја људе око исте идеје

Други дан манифестације посвећене музичком бизнису “Контакт”, у Београду, био је предвиђен за панел у којем се говорило о новим и старим трендовима у музичкој индустрији. Ријеч су имали нека од најпознатијих имена музичке сцене попут Драгољуба Ђуричића, Иде Престер, Дејана Цукића, Лидије Самарџије и Бориса Властелице.

Причајући о неким љепшим временима за музику и о року као бунту једног друштва говорио је Драгољуб Ђуричић некадашњи бубњар бенда “Леб и сол”, “Ју групе”, “Кербера”, Здравка Чолића и Балашевића.

Он је између осталог констатовао и да је младим бендовима потребна и доза среће, али исто тако да добар материјал увијек има простор.

- Београд има идеје, подрум сцену, трендове, али кад се изађе из тих оквира, проблем је у глобалном друштву, што шира сцена није отворена у тим стварима рокенрол бунта. Музика спаја људе око исте идеје и жао ми је што се Бреговић не бави политиком па да ријеши проблем Балкана за два-три дана - испричао је Ђуричић.

Ида Престер је нагласила да до сада није нашла разлог да се бави искључиво и само музиком јер од тога не може да се живи.

- Бављење музиком је страшно тестирање ега, данас свирате пред 5.000 људи, а сутра треба да станете на бину у неком мјесту гдје ће доћи да вас слуша мање људи него што ви имате на бини - нагласила је Престер.

Иако ради више послова Дејан Цукић је истакао да он на срећу може да живи од музике, но истиче да је можда за то и заслужно такозвано златно доба рокенрола из којег је произашао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана