Koncerti Metalike za Ginisa

Sanja Amidžić
Koncerti Metalike za Ginisa

Čuveni hevi metalci iz američkog benda "Metalika" ove godine su ušli u Ginisovu knjigu rekorda, jer su za sada prvi i jedini izvođači koji su nastupali na svih sedam kontinenata u toku jedne godine.

Ovaj američki hevi metal sastav, koji je na muzičkoj sceni aktivan od ranih osamdesetih godina prošlog vijeka, listu svojih nastupa širom planete kompletirao je koncertom na argentinskoj istraživačkoj stanici "Carlini", čime su ušli u istoriju, jer su prvi bend koji je imao nastup na Antarktiku.

Ova hevi metal grupa koncert na Južnom polu održala je pod nazivom "Freeze Em All".

Koncert je posjetilo oko 60 ljubitelja ove kultne grupe, naučnici iz istraživačke stanice, te fanovi koji su osvojili ovo nagradno putovanje koje je organizovao sam bend.

Publika, među kojom je bilo i nekoliko hiljada pingvina koji tu žive, nisu bili u prilici da slušaju legendarne numere, jer nije bilo uslova da bude postavljen razglas pa je publika koncert morala pratiti preko slušalica.

Momci su fanovima odsvirali desetak pjesama, što im nije bilo nimalo lako s obzirom na to da je temperatura na tom području daleko ispod nule.

Najzabrinutiji član benda bio je gitarista Kirk Hamet, koji je tada priznao da mrzi hladnoću.

- Ispunili smo svoju želju, jer smo ovim nastupom kompletirali naš cilj, a to je da smo svirke održali na svih sedam kontinenata - kazali su članovi grupe "Metalika".

Oni su dodali da bez obzira na teške i zahtjevne vremenske uslove sa Antarktika nose fenomenalno iskustvo.

Pored "Metalike", svoje mjesto u Ginisovoj knjizi ove godine zauzeće i sastav "One Direction" zato što su prvi izvođači čija su sva tri albuma zauzela prvo mjesto.

Uticaji

Grupa "Metalika" proglašena je i za najuticajniju rok grupu u posljednjih 30 godina na osnovu ankete koju je sproveo rok magazin "Kerrang".

- Dobar je osjećaj kada vas "Kerrang" proglasi za grupu koja je najviše promijenila njihove živote - rekao je bubnjar ove rok grupe Lars Ulrih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana