Коља, Коља, Коља...еуфорично одјекивало у распродатом Дому синдиката

B92
Коља, Коља, Коља...еуфорично одјекивало у распродатом Дому синдиката

Гитариста и пјевач Никола Пејаковић Коља промовисао је у суботу увече нови ауторски албум "4 Прста" концертом у распродатој Комбанк дворани (бившем Дому синдиката), одакле је послије скоро двочасовне свирке испраћен громогласним овацијама и скандирањем београдске публике.

Концерт је почео симболично пуштањем инструментала "4 прста", након ког се на позорници појавио Коља у оделу и засвирао с бендом са новог албума пјесму "Старост неће никога да чека". Послије кратког "Добро вече, Београде", Коља, гитариста Воја Аралица, клавијатуриста Иван Алексијевић, контрабасиста Милан Павковић и бубњар Дуца Иванишевић посегнули су за старим адутом "Да ли венем или зрим".

Са сваком одсвираном пјесмом расла је еуфорија у дворани, која је на тренутке прелазила у заглушујућу буку. Бенд је упркос томе свирачки савршено пловио кроз блуз, рок и сродне жанрове, баш као и на албуму "4 Прста". Посебну боју су доносили излети у танго ("Црна птица") и валцер ("Милиционер"). "Ево једне старе композиције. Хтјели смо да је избацимо са плоче, али, ипак, нисмо, па морам да је пјевам", овако је Коља најавио чувену "И, ето, удаде се ти за коња", а "Б.Ј. блуз" изамамио је масовно скандирање покојном Брајану Џонсу, једном од оснивача Ролингстонса.

Са новог албума Коља и момци су извели "Ала је леп овај свет", "Кад сам на свет овај пао" и "Ој дуледу", а у финишу је услиједила лудница у узаврелој дворани са пјесмама "Ужички херион", "Рајко" и "Може мало сутра". Коначно, вишеминутно скандирање "Коља, Коља, Коља" изнедрило је бис, на коме је за крај вечери изведена "Педофилија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана