Koenove note u čast osme decenije života

Jasmina Perišić
Koenove note u čast osme decenije života

Popularni muzičar Leonard Koen obilježiće osamdeseti rođendan objavljivanjem novog albuma "Popular problems".

I dok njegovi predstavnici nisu zvanično potvrdili ovu informaciju, vijest o novom izdanju prvi put se pojavila na zvaničnom skupu Koenovih obožavalaca u Dablinu ove godine. Na francuskom sajtu "Amazona" postoji datum izlaska albuma "Popular problemsa" - 22. septembar, a vijest je objavio i časopis "Rolling Stone ".

- Leonard je naporno radio na ovom studijskom albumu na kom će se naći potpuno nove pjesme. Takođe je tražio da vas obavijestim da će novi album biti dostupan krajem septembra, odmah poslije njegovog rođendana - stoji u predgovoru bukleta napisanog za događaj u Dablinu.

Buklet je napisao Jarko Arjatsalo, finski računovođa koji održava Koenov oficijalni internet sajt koji služi kao posrednik u njegovom kontaktu sa fanovima.

Arjatsalo je u razgovoru za magazin "Rolling Stone " potvrdio svoju izjavu i dodao da je informaciju dobio direktno od Koena kao i da trenutno ne postoje planovi koji se tiču turneje, već se svi raduju predstojećem albumu.

Koen je javno zahvalio Arjatsalu za njegov neumoran rad na sajtu na skupu fanova u Helsinkiju 2012. godine.

- Neko iz ovog grada započeo je sajt pod nazivom "The Leonard Choen Files". Zahvaljujući njegovim naporima moj rad je bio održavan u životu sve ove godine. Ime tog čovjeka je Jarko Arjatsalo. Želim da mu zahvalim za spektakularan napor koji je učinio u moje ime. Duboko sam zahvalan - izjavio je Koen tom prilikom.

I njegov sin Adam Koen otkrio je da Leonard snima novi album te da na njemu rade zajedno, a mogao bi ga objaviti krajem godine. On je za BBC News rekao da se pridružio ocu u studiju.

 - Otac me pitao za nekoliko savjeta na nekoliko pjesama. Radujem se novom materijalu i drago mi je da me je pitao za mišljenje - otkrio je Koen mlađi.

Leonard Koen je posljednji album "Old Ideas " objavio 2012. godine.

Biografija

Leonard Koen je kanadski kantautor i književnik. Objavio je 12 studijskih albuma, a njegov trinaesti album treba da izađe 22. septembra, dan poslije muzičarevog 80. rođendana, koji će proslaviti 21. septembra. U svojoj karijeri književnika objavio je više od sedam knjiga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana