Kluni narator u filmu o životu Šimona Peresa

nezavisne.com
Kluni narator u filmu o životu Šimona Peresa

Oskarovac Džordž Kluni biće narator u filmu o životu bivšeg predsjednika Izraela, dobitnika Nobelove nagrade za mir, Šimona Peresa.

Izraelski mediji pišu da je premijera filma "Nikad nemoj prestati da sanjaš: Život i legat Šimona Peresa" producentske kuće "Morija filmovi", najavljena za jun u Njujorku, te da je Kluni već snimio svoje pripovijedanje. Režiser i producent je Ričard Trank kome je uspjelo da snimi 50 sati intervjua s Peresom u mjesecima koji su prethodili njegovoj smrti 2016. godine.

U filmu se pojavljuju bivši predsjednici SDA Džordž Buš Mlađi, Bil Klinton i Barak Obama, kao i premijer Izraela Benjamin Netanijahu, bivši britanski premijer Toni Bler i američka glumica i pjevačica Barbara Strejsend, koja je 2013. godine bila na proslavi Peresovog 90. rođendana. Ona mu je tada pjevala jevrejsku molitvu "Avinu Malkeinu".

U filmu koji će biti prikazan 13. juna u Centru "Kenedi" u Vašingtonu Obama će pričati o prvom sastanku s Peresom dok je još bio senator i koji je na njega ostavio veliki utisak zbog gracioznosti s kojom ga je primio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana