Kelvin Haris i grupa “1975” apsolutni pobjednici

Agencije
Kelvin Haris i grupa “1975” apsolutni pobjednici

Muzičari Kelvin Haris i grupa “1975” veliki su dobitnici britanskih muzičkih nagrada “Brit” čija je dodjela održana u srijedu uveče u Londonu.

Dua Lipa je prošle godina bila proglašena za britansku pjevačicu godine, a ove godine je dobila i američku muzičku nagrade “Gremi” kao otkriće godine. Ona je uz Kelvina Harisa osvojila nagradu za najbolji singl “One kiss”. Od stranih muzičara, Arijana Grande i Drejk su proglašeni za najbolje izvođače ove godine.

Titulu najboljeg britanskog benda odnijeli su rokeri iz grupe “1975”, koji su osvojili i nagradu za album godine, dok su najbolji britanski solo izvođači Džordž Ezra u muškoj i Džordža Smit u ženskoj kategoriji.

Ed Širan je odnio nagradu za uspjeh na globalnoj sceni, dok je nagradu za najbolju internacionalnu grupu osvojio je bračni duo “The Cartes” koji čine Bijonse i Džej Zi, a među nominovanima bili su i “Chic”, predvođeni Najlom Rodžersom.

Za najbolji spot proglašen je “Woman like me” koji izvodi grupa “Little mix” uz Niki Minaž, dok je njihov nastup na dodjeli privukao najviše pažnje uz podijeljene reakcije gledalaca.

Nagradu za najboljeg novog izvođača očekivano je osvojio Tom Voker, kantautor čiji je singl “Leave a light on” osvojio vrh top-lista širom svijeta, a ova superpopularna numera donijela mu je i nominaciju za najbolji singl. Osvojena “Brit” nagrada je savršen uvod u Vokerov album najavljen za mart, na kojem je sarađivao sa producentima zvijezda kao što su Adel, “Arcrtic Monkeys” i “Yars&Years”, dok kritičari njegov moćan glas i muzički stil porede sa izvođačima kao što su Ed Širan i Reg end Bon Men.

Veče je obilježio i nastup američke pjevačice Pink, kojoj je dodijeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

Nagradu “Brit” od 1977. godine dodjeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije. Tu nagradu su prvi osvojili legendarni “Bitlsi”, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dejvid Bouvi i Majkl Džekson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana