Келвин Харис и група “1975” апсолутни побједници

Агенције
Келвин Харис и група “1975” апсолутни побједници

Музичари Келвин Харис и група “1975” велики су добитници британских музичких награда “Брит” чија је додјела одржана у сриједу увече у Лондону.

Дуа Липа је прошле година била проглашена за британску пјевачицу године, а ове године је добила и америчку музичку награде “Греми” као откриће године. Она је уз Келвина Хариса освојила награду за најбољи сингл “One kiss”. Од страних музичара, Аријана Гранде и Дрејк су проглашени за најбоље извођаче ове године.

Титулу најбољег британског бенда однијели су рокери из групе “1975”, који су освојили и награду за албум године, док су најбољи британски соло извођачи Џорџ Езра у мушкој и Џорџа Смит у женској категорији.

Ед Ширан је однио награду за успјех на глобалној сцени, док је награду за најбољу интернационалну групу освојио је брачни дуо “The Cartes” који чине Бијонсе и Џеј Зи, а међу номинованима били су и “Chic”, предвођени Најлом Роџерсом.

За најбољи спот проглашен је “Woman like me” који изводи група “Little mix” уз Ники Минаж, док је њихов наступ на додјели привукао највише пажње уз подијељене реакције гледалаца.

Награду за најбољег новог извођача очекивано је освојио Том Вокер, кантаутор чији је сингл “Leave a light on” освојио врх топ-листа широм свијета, а ова суперпопуларна нумера донијела му је и номинацију за најбољи сингл. Освојена “Брит” награда је савршен увод у Вокеров албум најављен за март, на којем је сарађивао са продуцентима звијезда као што су Адел, “Arcrtic Monkeys” и “Yars&Years”, док критичари његов моћан глас и музички стил пореде са извођачима као што су Ед Ширан и Рег енд Бон Мен.

Вече је обиљежио и наступ америчке пјевачице Пинк, којој је додијељена награда за изузетан музички допринос.

Награду “Брит” од 1977. године додјељује Британска фонографска индустрија, која представља удружење британске музичке индустрије. Ту награду су први освојили легендарни “Битлси”, а међу добитницима се налазе и Принс, Ени Ленокс, Роби Вилијамс, Адел, Стинг, Питер Гебријел, Дејвид Боуви и Мајкл Џексон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана