Kastel odličan za rok koncerte

Miloš Vasiljević
Kastel odličan za rok koncerte

Svirke na banjalučkoj tvrđavi Kastel uvek su bile prepune razmjene dobre energije između publike i nas jer je mesto odlično za rok koncerte - rekao je Miroslav - Miša Aleksić, basista “Riblje čorbe”, koja 29. juna nastupa na “Banjalučkim danima muzike 2018”.

GLAS: Često ste u Banjaluci, ovdje ima mnogo vaših fanova. Kakav je osjećaj nastupati u gradu na Vrbasu?

ALEKSIĆ: “Riblja čorba” ima veliki broj fanova u Banjaluci i nama je zaista uživanje svaki put kada imamo koncert u vašem lepom gradu. Pozitivna energija koju nam banjalučka publika uzvraća tokom nastupa mnogo nam znači, a i “Čorba” uvek daje na koncertu svoj maksimum.

GLAS: Šta ste spremili za ovogodišnji nastup na “Banjalučkim danima muzike”? Hoće li biti nekih iznenađenja?

ALEKSIĆ: Ove godine”Riblja čorba” slavi 40 godina postojanja grupe. Napravili smo set listu po principu “The best of”. Dakle, puno hitova uživo! Kada je reč o iznenađenjima, sviraćemo dve nove pesme koje smo izbacili kao singl numere pred novi album koji je u pripremi.

GLAS: Odgovara li vam atmosfera na tvrđavi Kastel s obzirom na to da se tu većina umjetnika odlično osjeća?

ALEKSIĆ: Nije nam prvi put da sviramo na tvrđavi Kastel i uvek do sada je bila sjajna atmosfera. Lep je ambijent, nama je Kastel sjajan za nastup!

GLAS: Jedna ste od najpopularnijih rok grupa na ovom području i publika je odrastala uz vaše hitove, koji i danas podižu atmosferu na koncertima. Da li je tako i sa pjesmama novijeg datuma?

ALEKSIĆ: Problem kod svih velikih bendova kod nas, a i u svetu, jeste da publika više voli da čuje hitove starijeg datuma jer su one postale na neki način evergrin. Ipak, mi obavezno uvrstimo i neku noviju pesmu koju publika takođe odlično prihvata.

GLAS: Kako gledate na današnju rok scenu?

ALEKSIĆ: Mislim da je osnovni problem kriza autorskih bendova, odnosno nedostaju mladi bendovi sa svojim kvalitetnim tekstovima i muzikom. Ima dobrih muzičara i grupa, ali sam lično veliki protivnik pevanja na engleskom jeziku jer treba biti svoj i pevati na maternjem jeziku. Treba se izdvojiti svojim stilom i autorskim izrazom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana