Кастел одличан за рок концерте

Милош Васиљевић
Кастел одличан за рок концерте

Свирке на бањалучкој тврђави Кастел увек су биле препуне размјене добре енергије између публике и нас јер је место одлично за рок концерте - рекао је Мирослав - Миша Алексић, басиста “Рибље чорбе”, која 29. јуна наступа на “Бањалучким данима музике 2018”.

ГЛАС: Често сте у Бањалуци, овдје има много ваших фанова. Какав је осјећај наступати у граду на Врбасу?

АЛЕКСИЋ: “Рибља чорба” има велики број фанова у Бањалуци и нама је заиста уживање сваки пут када имамо концерт у вашем лепом граду. Позитивна енергија коју нам бањалучка публика узвраћа током наступа много нам значи, а и “Чорба” увек даје на концерту свој максимум.

ГЛАС: Шта сте спремили за овогодишњи наступ на “Бањалучким данима музике”? Хоће ли бити неких изненађења?

АЛЕКСИЋ: Ове године”Рибља чорба” слави 40 година постојања групе. Направили смо сет листу по принципу “Тхе бест оф”. Дакле, пуно хитова уживо! Када је реч о изненађењима, свираћемо две нове песме које смо избацили као сингл нумере пред нови албум који је у припреми.

ГЛАС: Одговара ли вам атмосфера на тврђави Кастел с обзиром на то да се ту већина умјетника одлично осјећа?

АЛЕКСИЋ: Није нам први пут да свирамо на тврђави Кастел и увек до сада је била сјајна атмосфера. Леп је амбијент, нама је Кастел сјајан за наступ!

ГЛАС: Једна сте од најпопуларнијих рок група на овом подручју и публика је одрастала уз ваше хитове, који и данас подижу атмосферу на концертима. Да ли је тако и са пјесмама новијег датума?

АЛЕКСИЋ: Проблем код свих великих бендова код нас, а и у свету, јесте да публика више воли да чује хитове старијег датума јер су оне постале на неки начин евергрин. Ипак, ми обавезно уврстимо и неку новију песму коју публика такође одлично прихвата.

ГЛАС: Како гледате на данашњу рок сцену?

АЛЕКСИЋ: Мислим да је основни проблем криза ауторских бендова, односно недостају млади бендови са својим квалитетним текстовима и музиком. Има добрих музичара и група, али сам лично велики противник певања на енглеском језику јер треба бити свој и певати на матерњем језику. Треба се издвојити својим стилом и ауторским изразом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана