Јорис Воорн долази на Кастел

Глас Српске
Јорис Воорн долази на Кастел

Друге фестивалске вечери “Fresh Wave Heaven” фестивала који ће од 8. до 10. августа бити одржан на бањалучкој тврђави Кастел наступиће холандски ди-џеј и продуцент Јорис Воорн.

Своју дугогодишњу каријеру ова звијезда електронске музике започела је 203. године. Тада је освојио награду за таленат у Холандији.

Само шест година послије, 2009. године као аутор и продуцент потписао се на сингл “Sweep the Floor” чиме је историја електронске музике отворила врата за овог извођача. Апсолутни хит и химна Ибице брзо му је донијела многобројне фестивалске и клупске наступе и прилику да свој талент и специфичан одабир музике презентује публици широм свијета. А да се заиста ради о вансеријском извођачу потврђује и чињеница да је у посљедњој деценији често био гост великих клубова на Ибици као што су “Ushia” и “Амнезија”, те хедлајнер великих свјетских фестивала попут “Парклајфа” (Манчестер), “Мувмента” (Детроит), “Tobbaco Docka” (Лондон), “Ulltre” (Мајами), “Mysterylandsa” (Амстердам), “Хајдаута” (Хрватска), “Електрика” (Њујорк) и “БПМ” (Мексико).

Његов посљедњи албум “Nobody Knows” проглашен је за најбољи електронски албум 2014. године од стране америчке “Билборд” топ листе. Често продуцира и издаје, а власник је и двије издавачке куће које биљеже значајне резултате у индустрији свјетске електронске музике. Немјерљив је његов допринос електронској музици јер кроз своју афирмацију истовремено је афирмисао електронску музичку сцену холандске метрополе и епицентра техно звука Амстердама.

Дашак те сцене осјетиће сви који овог љета посјете Fresh Wave Heaven.

На овогодишње издање фестивала долази и Херман Катанео, “Пан-Пот”, Матадор и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана