Jelena na Kastelu ispunila obećanje

Svjetlana Đuričić
Jelena na Kastelu ispunila obećanje

Popularna srpska pop pjevačica Jelena Tomašević održala je u utorak uveče solistički koncert na banjalučkoj tvrđavi Kastel u pratnji novosadskog “Big benda”.

Koncert, čiji je organizator bila agencija “Star travel”, okupio je mnogobrojnu banjalučku publiku, a posjetioci su došli i iz drugih gradova Republike Srpske i FBiH. Mnogobrojnu publiku muzičarka je pozdravila pjesmom “Panta rei”. Potom su uslijedile numere “Med i žaoka”, “Košava” te pjesma “Jutro”, a ushićena publika pjevala je sa svojom omiljenom pjevačicom njene najveće hitove.

Jelena Tomašević je poručila publici da je srećna što je svoj koncert održala upravo na tvrđavi Kastel, za koju je vežu posebne uspomene dok je bila prateći vokal drugim muzičarima. Inače, ovo je Jelenin prvi solistički koncert na Kastelu, a prošle godine nastupila je u Banskom dvoru u Banjaluci. U publici je u prvim redovima bilo mnogo mališana koji su plesali i pjevali Jelenine hitove.

Jelena je svojim obožavaocima ispunila ranije dato obećanje. Naime, ona je prije koncerta izjavila da posjetioce očekuje ugodno iznenađenje. Tada je istakla da na svojim koncertima voli da publiku obraduje nekim iznenađenjem. Pjevačica, koja se još kao djevojčica veoma uspješno bavila solo pjevanjem u KUD “Abrašević”, publiku je obradovala biserima izvorne muzike, kao što su: “Gde si bilo, jare moje”, “Đelem, đelem” te “Ej, dragi, božurove sadi”. Poseban pečat koncertu dao je i nastup banjalučkog vokalnog sastava “Mama voks”, koji je otpjevao hit “Another brick in the njall” grupe “Pink Flojd”.

Inače, Jelena dolazi iz muzičke porodice, mada joj se roditelji ne bave muzikom profesionalno. Za sebe kaže da je talenat za pjevanje naslijedila od oca, ali djelimično i od majke. Njen rođeni brat Darko Tomašević takođe odlično pjeva, ima svoj bend u Kragujevcu, a nekada su zajedno nastupali po kafićima i klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana