Jelena Lu Šukalo: Muzika je umjetnost trenutka

Aleksandra Madžar
Jelena Lu Šukalo: Muzika je umjetnost trenutka

Album snimamo u studiju Dade Glišića, a postprodukcija se radi u studiju Vlade Georigieva. Tekstove potpisuje Blagica Ivanović iz Beograda, a ja sam srećna što imam volju i snagu da sve bude na najboljem mogućem nivou.

Ispričala je ovo za "Glas Srpske" mlada i talentovana muzičarka Jelena Lu Šukalo iz Banjaluke, koja vrijedno radi na svom prvom albumu na kojem će se naći osam pjesama.

- "Okrugli sto" tek treba da vijeća o nazivu albuma. Trenutno su nam druge stvari okupirale boravak u studiju. Jednom pjesmom ćemo najaviti album, ali ima još do toga. U studiju se svaki put dešava nešto novo, novi momenti, energija. Za sve je potrebno vrijeme. Muzika je umjetnost trenutka i nigdje ne žuri - istakla je Jelena.

Veliku podršku, pored porodice i prijatelja, pruža joj i Dado Glišić, koji radi muziku na albumu.

- Oduševljava me svojom kreativnošću, ljudskošću i razumijevanjem. Vrlo je važno da imaš producenta koji želi i tebe da sasluša. Nije svaki dan za pjevanje. Muzika su emocije i treba ih znati iskoristiti na pravi način - kazala je ona.

Spotove za nekoliko pjesama, kako je rekla, radiće ekipa iz Srbije koja sarađuje sa mnogim afirmisanim muzičarima na Balkanu.

Ova mlada Banjalučanka, koja sebe pronalazi u svijetu muzike, na Akademiju umjetnosti u Banjaluci upisala se kao jedna od najmlađih studenata sa samo šesnaest godina.

Učila je violončelo u klasi prof. Eduarda Sersukonja iz Moskve, a potom kod prof. Branislava Petrovića iz Beograda. Učestvovala je na najvećim festivalima za umjetnike i interpretatore. Učila je pjevanje od drugarice Juli, koja je danas afirmisana umjetnica u Americi, a od nje je saznala tajne crnačkog pjevanja.

Violončelo

- Nijedan album nije isti, jer se interpretacija svakog čovjeka  razlikuje. Ne pokušavam ličiti na nekoga. Radimo tako da se čuje moja boja glasa, osjećaj, koji je jedinstven, kao i kod bilo koga drugog na ovom svijetu. Sve se to uklopi u jedan šareni ram, jer pored glasa, ja se ne odvajam od svog violončela i u studiju snimam dionice solo violončela - kaže Jelena Lu Šukalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana