Јелена Лу Шукало: Музика је умјетност тренутка

Александра Маџар
Јелена Лу Шукало: Музика је умјетност тренутка

Албум снимамо у студију Даде Глишића, а постпродукција се ради у студију Владе Георигиева. Текстове потписује Благица Ивановић из Београда, а ја сам срећна што имам вољу и снагу да све буде на најбољем могућем нивоу.

Испричала је ово за "Глас Српске" млада и талентована музичарка Јелена Лу Шукало из Бањалуке, која вриједно ради на свом првом албуму на којем ће се наћи осам пјесама.

- "Округли сто" тек треба да вијећа о називу албума. Тренутно су нам друге ствари окупирале боравак у студију. Једном пјесмом ћемо најавити албум, али има још до тога. У студију се сваки пут дешава нешто ново, нови моменти, енергија. За све је потребно вријеме. Музика је умјетност тренутка и нигдје не жури - истакла је Јелена.

Велику подршку, поред породице и пријатеља, пружа јој и Дадо Глишић, који ради музику на албуму.

- Одушевљава ме својом креативношћу, људскошћу и разумијевањем. Врло је важно да имаш продуцента који жели и тебе да саслуша. Није сваки дан за пјевање. Музика су емоције и треба их знати искористити на прави начин - казала је она.

Спотове за неколико пјесама, како је рекла, радиће екипа из Србије која сарађује са многим афирмисаним музичарима на Балкану.

Ова млада Бањалучанка, која себе проналази у свијету музике, на Академију умјетности у Бањалуци уписала се као једна од најмлађих студената са само шеснаест година.

Учила је виолончело у класи проф. Едуарда Серсукоња из Москве, а потом код проф. Бранислава Петровића из Београда. Учествовала је на највећим фестивалима за умјетнике и интерпретаторе. Учила је пјевање од другарице Јули, која је данас афирмисана умјетница у Америци, а од ње је сазнала тајне црначког пјевања.

Виолончело

- Ниједан албум није исти, јер се интерпретација сваког човјека  разликује. Не покушавам личити на некога. Радимо тако да се чује моја боја гласа, осјећај, који је јединствен, као и код било кога другог на овом свијету. Све се то уклопи у један шарени рам, јер поред гласа, ја се не одвајам од свог виолончела и у студију снимам дионице соло виолончела - каже Јелена Лу Шукало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана