Једна од најплаћенијих глумица на свијету нестала без трага

Агенције
Једна од најплаћенијих глумица на свијету нестала без трага

Фан Бингбинг, најпознатија кинеска глумица и једна од најплаћенијих глумица на свијету, нестала је без трага. Информација о успјешној Кинескињи која је славу стекла улогама у филмовима “Iron Man” и “X-Men” нема већ три мjесеца.

Амерички медији пишу да је Фан Бингбинг вјероватно у тајности ухапшена због наводне утаје пореза у филмској индустрији која је наљутила кинеске власти.


Чланак који је 6. септембра објавио државни медиј Секјуритис Дејли, а у којем је наведено да је Фан Бингбинг под контролом и да се очекује законска пресуда, убрзо је избрисан. У исто вријеме, нема никаквих службених информација о оптужбама, као ни службених информација о наводној истрази против Фан Бингбинг.

ЦНН пише да су њени проблеми почели у мају ове године када је у јавност процурио њен филмски уговор. Према писању државног таблоида Глобал Тајмса, Фан је имала два различита уговора - један службени у којем је писало да је плаћена око 1,5 милиона долара и други приватни према којем је добила 7,5 милиона долара. Ова пракса у Кини је позната као “јин-јанг уговори”.

Њене уговоре у јавност је пустио кинески телевизијски водитељ Цуи ЈонгЈан који се у јуну извинио популарној глумици.

Истог мјесеца кинеске власти започеле су истрагу “јин-јанг уговора” у филмској индустрији Кине. Након тога су без објашњења повучене све рекламе с њеним ликом, а глумица на друштвеним мрежама није активна већ три мјесеца.

ПР тим Фан Бингбинг одбацио је све оптужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана