Историјска насловница познатог магазина: Манекенка у буркинију

Глас Српске
Историјска насловница познатог магазина: Манекенка у буркинију

Магазин Спортс илустрејтед, издање посвећено купаћим костимима, још једном исписује историју. Наиме, мајску насловницу овог престижног магазина краси сомалско-америчка манекенка Халима Аден која је позирала у буркинију.

Халима Аден рођена је у Какуми, избjегличком кампу у Кенији, а у САД се преселила 2004. године. У центар свjетске пажње доспиjела је у октобру 2016. године када је постала прва мис Минесоте која се такмичила у хиџабу и буркинију.

Насловницу магазина Спортс иллустрејтед коментарисала је у емисији “Гуд морнинг Америка”.

“Спортс илустрејтед је доказ да дјевојка која носи бикини може да буде поред дјевојке која је одјевена у буркини. Ми жене можемо да будемо једна уз другу, можемо једна другој да будемо највећа подршка”, рекла је Аден додајући да је било веома емотивно снимати едиторијал у Кенији.

М. Ј. Деј, уредник издања часописа с купаћим костимима, рекао је да је ово издање магазина једно од најзначајнијих до сада.

“Вјерујемо да љепота не познаје границе. Дивим се Халими и мислим да је њен рад веома инспиративан. Она је прелијепа, не само споља, него и изнутра. Када смо се упознали освојила ме својом интелигенцијом, ентузијазмом и аутентичношћу”, рекао је.

Аден је изразила наду да ће и у будућности наставити да руши стереотипе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана