Исидора Боровчанин са Пала најљепша у БиХ

Klix.ba
Исидора Боровчанин са Пала најљепша у БиХ

Исидора Бировчанин са Пала проглашена је за најљепшу дјевојку БиХ, на синоћ одржаној церемонији 19. по реду избора за Мисс БиХ за Мисс свијета.

За побједницу је гласао осмочлани жири, као и публика, а Златко Зубак, власник лиценце за Мисс БиХ за Мисс свијета ленте је додијелио другој пратиљи Мисс БиХ, Белми Ибрахимовић (20) из Сребреника, првој пратиљи, Антонији Вучић (18) из Кисељака, док је титулу Мисс БиХ за Мисс свијета понијела Исидора Боровчанин (18) са Пала.

Мисс телевотинга, дјевојка која је добила највише гласова публике је Маријана Бјелица (20) из Сокоца, док је за Мисс фотогеничности проглашена Муневера Муратовић (16) из Живиница.

Мисс шарма је Едина Пашалић (17) из Градачца, мисс интернета, дјевојка која је добила највећи број лајкова на Фацебоок страници Дирекције избора за Мисс БиХ је Медина Искрић (18) из Градачца.

Од 26 учесница, у селекцију је прошло 13 дјевојака које су се бориле за титулу Мисс БиХ.

Дирекција избора за Мисс БиХ нагласила је како се, поред промоције младости, љепоте, интелигенције и позитивних вриједности нашег друштва, овогодишњи избор за Мисс заснива и на промицању љепоте са сврхом.

У претходним је годинама тако избор за Мисс БиХ промовисао бројне теме- туризам, помоћ дјеци с посебним поребама, акцију донирања крви, превенцију рака дојке, подизање еколошке свијести итд, а ове су године учеснице Избора дио акције помоћи угроженима од поплава, те су својим акцијама настојале показати солидарност и хуманост на дјелу, тако су у својим градовима одвојиле вријеме за волонтирање у циљу прикупљања хране, воде, одјеће, хигијенских потрепштина за становништво погођено поплавама, пише Кlix.ba.

Дирекција је читав догађај посветила овој сврси, те је читав приход од телефонског гласања публике, како у Федерацији, тако и у РС-у упућен на рачун Црвеном крста , у циљу помоћи становништву погођеном поплавама.

Дјевојке које су се пласирале у супер финале избора за Мисс БиХ су: Ајла Мемић, Исидора Боровчанин, Марина Голубовић, Тамара Нишић, Медина Искрић, Белма Ибрахимовић, Антонија Вучић, Маријана Бјелица, Муневера Муратовић, Ивана Гавриловић, Дајана Новак, Едина Пашалић и Тијана Татић.

Роберт Јовановић, предсједник жирија и представник Дирекције избора за Мисс БиХ представио је дјевојке које су добиле ленте за Мисс шарма, интернета, телевотинга и фотогеничности.

Укупни наградни фонд за Мисс БиХ који је Дирекција избора обезбиједила за побједницу износи 38.200 КМ. Награде, између осталог, укључују: путовање у Лондон са свим плаћеним трошковима, путовање у Грчку за двије особе, седмодневни боравак у Неуму, као и у хотелу Илиџа, а ту су и бројне награде које укључују одјећу, обућу, накит, козметику, фризерске и козметичке услуге, израду модних фотографија, умјетничка дјела и бројне друге.

Поред тога, свих 26 дјевојака су од дирекције добиле видео презентацију у вриједности од 700 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана