Intervju čuvan 27 godina: Kurt Kobejn je obožavao rep

Agencije
Intervju čuvan 27 godina: Kurt Kobejn je obožavao rep

Kurt Kobejn je 1991. godine, nekoliko dana prije izlaska 'Neverminda'', najuspješnijeg albuma Nirvane, dao intervju 21-godišnjem studentu Robertu Lorusu koji je snimak njihovog razgovora objavio tek ovog mjeseca, 27 godina kasnije.

“Moj sramotni intervju s Kurtom Kobejnom, 20. septembra 1991. godine”, naslov je teksta u okviru kog je objavio snimak. “Ne glumim samodopadnu skromnost kad ovo kažem, ovo je objektivno užasno po svim novinarskim standardima”, napisao je Loruso i objasnio zašto smatra da je loše odradio taj intervju.


“Moja pitanja su bila jako loše oblikovana jer sam nisam dobro obavio istraživanje koje je bilo i netačno”, objasnio je. Međutim, kaže da je odlučio da objavi intervju jer je “to ipak deo istorije”. “I prijatelji mi stalno dosađuju da objavim to smeće”, dodao je.

Intervju je odrađen u Kanadi, tačnije u Ontariju. “Dok smo razgovarali imao sam osjećaj da on uopšte ne uživa u svom uspjehu. Nisam to tad mogao da razumijem. Bio sam toliko opijen njegovim talentom i uspehjom, bio sam ljubomoran, tako da uopšte nisam mogao da shvatim zašto je on toliko indiferentan prema svemu tome. Nekoliko godina kasnije postalo mi je jasno. Shvatio sam da uspjeh ne znači baš ništa ako ti se svijet raspada. Depresija je okrutan lopov koji ti oduzme život u samo jednom trenutku”, napisao je Robert.

Između ostalog, Kurt se u intervjuu objavljenom na bandcamp.com osvrnuo na “bijele repere”.

“Ja sam obožavatelj rap muzike. Nisam zapravo fan, ali je volim i poštujem jer je to jedan od rijetkih originalnih oblika muzike. Kad gledaš bjelca kako repuje isto je kao i kad ga gledaš kako pleše. Ne znamo da plešemo i ne znamo da repujemo”, rekao je Kobejn tad.

Kurt Kobejn, frontmen Nirvane, ubio se 5. aprila 1994. godine,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana