Интервју чуван 27 година: Курт Кобејн је обожавао реп

Агенције
Интервју чуван 27 година: Курт Кобејн је обожавао реп

Курт Кобејн је 1991. године, неколико дана прије изласка 'Neverminda'', најуспjешнијег албума Нирване, дао интервју 21-годишњем студенту Роберту Лорусу који је снимак њиховог разговора објавио тек овог мjесеца, 27 година касније.

“Мој срамотни интервју с Куртом Кобејном, 20. септембра 1991. године”, наслов је текста у оквиру ког је објавио снимак. “Не глумим самодопадну скромност кад ово кажем, ово је објективно ужасно по свим новинарским стандардима”, написао је Лорусо и објаснио зашто сматра да је лоше одрадио тај интервју.


“Моја питања су била јако лоше обликована јер сам нисам добро обавио истраживање које је било и нетачно”, објаснио је. Међутим, каже да је одлучио да објави интервју јер је “то ипак део историје”. “И пријатељи ми стално досађују да објавим то смеће”, додао је.

Интервју је одрађен у Канади, тачније у Онтарију. “Док смо разговарали имао сам осjећај да он уопште не ужива у свом успjеху. Нисам то тад могао да разумијем. Био сам толико опијен његовим талентом и успехјом, био сам љубоморан, тако да уопште нисам могао да схватим зашто је он толико индиферентан према свему томе. Неколико година касније постало ми је јасно. Схватио сам да успјех не значи баш ништа ако ти се свијет распада. Депресија је окрутан лопов који ти одузме живот у само једном тренутку”, написао је Роберт.

Између осталог, Курт се у интервјуу објављеном на bandcamp.com осврнуо на “бијеле репере”.

“Ја сам обожаватељ рап музике. Нисам заправо фан, али је волим и поштујем јер је то један од ријетких оригиналних облика музике. Кад гледаш бјелца како репује исто је као и кад га гледаш како плеше. Не знамо да плешемо и не знамо да репујемо”, рекао је Кобејн тад.

Курт Кобејн, фронтмен Нирване, убио се 5. априла 1994. године,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана