Интересовање за “Егзит” веће него икада

Срна
Интересовање за “Егзит” веће него икада

Нови Сад - Интересовање за музички фестивал “Егзит”, који ће бити одржан од 4. до 7. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, веће је него икада, саопштено је из “Егзит” тима.

Организатор 19. фестивала истиче да цијеле серије улазница одлазе раније него икада, да у Србију стиже рекордан број гостију из региона, те да укупан број иностраних гостију биљежи раст од чак 30 одсто у односу на претходни “Егзит”.

Туристички значај овог фестивала за Нови Сад, Војводину и Србију све чешће истичу и свјетски медији који нешто значе у свијету савремене музике.

Најзначајнији британски музички магазин “Ен-Ем-И” окарактерисао је “Егзит” као четвородневну прославу уз готово све музичке правце који постоје.

Утицајни музички лист “Ролинг стоун” оцјењује да је овогодишње издање “Егзита” већ успјело, наводећи у наслову фестивалске звијезде легендарну британску рок групу “Кјур”, бенд “Грета ван Флит”, свјетског репера Скепту, лидера њемачке електронске сцене Пола Калкбренера.

“Егзит” својим читаоцима предлаже и чувени британски лист “Мирор”.

Након прошлогодишњих похвала за програм од америчког “Форбса”, и руско издање овог чувеног магазина истакло је фестивал на Петроварадинској тврђави као један од седам најбољих у Европи.

Познати “Космополитен” је својим читаоцима предложио “Егзит” као дестинацију за годишњи одмор, наводећи да је фестивал учинио Србију незаобилазном ставком за све озбиљније љубитеље доброг провода широм свијета.

“Клеш” магазин у тексту је истакао пет незаобилазних наступа на овогодишњем фестивалу, као и да ће програм ове године вјероватно успоставити репутацију “Егзита” као ултимативне европске фестивалске дестинације.

Водећи туристички водич “Конде наст тревелер” осврнуо се на активистичке иницијативе фестивала, као и на Петроварадинску тврђаву која одузима дах посјетиоцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана