Ikona rokenrola Mik Džeger ima novo srce

Agencije
Ikona rokenrola Mik Džeger ima novo srce

Rok legenda Mik Džeger (76) u četvrtak je podvrgnut zamjeni srčanog zaliska, a prema navodima američkih medija zahvat je obavljen u bolnici u Njujorku gdje se trenutno oporavlja.

- On se odmara i njegov oporavak ide u pravom smjeru - kazali su prijatelji pjevača.

Operacija ikone rokenrola je uslijedila nakon rutinskog pregleda koji je ukazao na neočekivane probleme sa srcem.

Seks, droga i rokenrol obilježili su dobar dio njegovog života, i mnogi su mu zavidjeli na vitalnosti uprkos burnom životu. On najavljuje da će nakon oporavka nastaviti živjeti i raditi punom parom, mada je još ranije uveo brojne izmjene u načinu svog života.

Džeger pije, ali umjereno, tvrdi da nikakvu drogu nije taknuo godinama, a ne samo da ne puši, nego ne voli da bude u blizini nekoga ko puši.

Ako je prema genima, onda se Mik može nadati dubokoj starosti. Njegov otac, koji je nastavnik fizičkog vaspitanja, doživio je 93 godine.

Džeger je studirao na Ekonomskom fakultetu u Londonu prije nego što je napustio svoju akademsku karijeru da bi se pridružio “Roling Stonsima”. Legendarni muzičar je napisao većinu pjesama za “Stonse” zajedno sa Kitom Ričardsom.

Godine 1967. sa Ričardsom je uhapšen zbog posjedovanja i konzumiranja droge. Njihov odnos uvijek je varirao između ljubavi i mržnje, ali saradnju nisu dovodili u pitanje.

- Najbolje mjesto za pisanje su turneje, jer ste u potpunosti fokusirani. Vratili ste se s nastupa, imate nešto da jedete, nekoliko piva i samo idite u svoju sobu i pišite. U dvije sedmice na turneji sam pisao i do dvanaest pjesama. Kod kuće je vrlo teško jer ne želite čitati ništa i slično - priznao je svojevremeno Džeger.

Ovaj muzičar danas podržava muziku u školama i pokrovitelj je “The Mick Jagger” centra u Dartfordu, a sponzoriše muziku kroz svoj program “Red Rooster” u lokalnim školama.

Sadašnju djevojku Melani, Džeger je upoznao nakon tragične smrti partnerke Lavren Skot, koja se ubila 2014. godine. To je potreslo Džegera te je osnovao stipendiju pod njenim imenom na “Central Saint Martins colegge” u Londonu.

Džeger je ženska srca slamao kao na pokretnoj traci, mijenjao je žene, ali dobar dio života proveo je sa Džej Hol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana