Hulahoop: Fank i pop na prvom albumu

Mirna Pijetlović
Hulahoop: Fank i pop na prvom albumu

Energični bend iz Slovenije "Hulahoop" ovih dana predano radi na novom muzičkom materijalu koji će krajem marta ove godine rezultovati i njihovim prvim albumom, zanimljivog naziva "The Best Of".

- Upravo smo pred izdavanjem albuma. Imamo snimljeno praktično sve, tako da sada brzo na red dolaze miks i mastering. Za sve je zadužen Anej Kočevar iz studija 'Sick Bastard'. Sada nas čeka mnogo rada na štampi CD-a i dizajnu, koji će biti u našem stilu - nešto posebno - rekao je bubnjar Anže Burja.

Iako se radi o njihovom prvom zvaničnom izdanju, album na kojem će se naći deset numera nosi naziv "The Best Of".

- Mislili smo da je takvo ime dobra fora, ali ne samo to. Sve pjesme koje sviramo su, zapravo, najbolje od onih koje smo do sada stvorili, pa otuda i takav izbor imena - pojašnjava Burja. Iako svaka pjesma ima elemente raznih žanrova, navodi da ih sve ipak povezuje onaj za njih i njihovu muziku tipičan zvuk - hard pop funk.

Da su svoju muzičku misiju shvatili ozbiljno, govori i podatak da se istovremeno bave i promo materijalom i organizovanjem promotivnih koncerata u raznim klubovima i festivalima u rodnoj Sloveniji. Otkrivaju da imaju veliku želju da nastupaju i na festivalima širom bivše Jugoslavije, ali ih prije toga čeka snimanje video spota u MTV produkciji, koje su takođe dobili kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na prošlogodišnjem "Jelen Demofestu" u Banjaluci.

- Nagrada nam je zaista pomogla, pogotovo jer smo htjeli kvalitetan proizvod, koji će ljudi, nadamo se, zapamtiti. To znači i veće troškove, tako da puno hvala "Demofestu" za ovu nagradu! - kaže Burja.

Banjaluka

Svi pobjednici "Jelen Demofesta" nastupaju kao revijalni izvođači posljednje večeri festivala, pa ni "Hulahoop" neće biti izuzetak.

- Publika će vidjeti veliku žurku na bini i muzičare koje uživaju u onome što rade, a čuće i moderan zvuk koji su mogli čuti i prošli put. Međutim, sve će to biti još bolje, čak i energičnije nego prošle godine - obećava Anže Burja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana