Holivudske zvijezde koje pojma nemaju gdje im je statua Oskara

B92
Holivudske zvijezde koje pojma nemaju gdje im je statua Oskara

U svijetu glume velika je privilegija osvojiti Oskara, ali ima i nekih poznatih zvijezda kojima ta nagrada baš i nije "nešto posebno".

 Vjerovali ili ne, iako im je zlatna statusa obezbjedila da uživaju u statusu A-listera neki od njih su bili prilično nemarni, pa su je izgubili.

Anđelina Džoli

Lijepa glumica je još 2000. godine osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Girl, Interrupter " i ujedno šokiala svijet kada je poljubila rođenog brata u usta. Statuu je poklonila majci Maršelin Bertrand, a kada je ona preminula 2007. godine Oskar se zagubio u kutijama sa stvarima koje su joj pripadale. "Nisam ga baš izgubila, ali ne znam ni gdje se tačno nalazi u ovom trenutku", rekla je Anđelina u jednom interjvuu.

Vupi Golberg

Još 2002. godine Vupi je dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Ghost". Kako bi joj urezali ime i zastaklili ga, Golbergova je poslala Oskar na doradu Akademiji da bi ga oni potom poslali firmi R.S Owens Co u Čikago gdje se vrši urezivanje. Međutim, kada je paket iz Čikaga stigao natrag bio je prazan. Pretpostavlja se da ga je neko otvorio i ukrao Oskara. Mnogo kasnije, Oskar je pronađen na đubrištu pored aerodroma u Ontariju. Vupi je dobila nazad svog Oskara, prljavog, ali sa svojim imenom. "Oskar više nikada neće napustiti moju kuću", rekla je.

Olimpija Dukakis

Glumica je dobila Oskara za ulogu u filmu "Moonstruck", a on je 1989. ukraden iz njene kuće. Odmah je pozvala Akademiju i zamolila da joj izrade novu statuu. "Može, za 48 dolara", odgovorili su iz Akademije, a Dukakisovoj se to činilo kao fer ponuda. Ono što je bilo zanimljivo jeste da je prilikom pljačke ukraden samo Oskar.

Marlon Brando

"Ne znam šta se dogodilo sa Oskarom koji su mi dali za ulogu u filmu ’On The Waterfront’", napisao je Brando u svojoj autobiografiji – "Kako su godine prolazile, nestao je". Takođe, ne zna ni šta se dogodilo sa Oskarom koji je u njegovo ime preuzela Sašen Litlfiter 1973. godine. "Moguće je i da mi ga je Akademija poslala, ali čak i da jesu pojma nemam gdje je sada"

Džef Bridžis

Džef Bridžis je dobio Oskara 2010. godine za ulogu pjevača alkoholičara u kantri filmu "Crazy Heart ", ali je stigao da ga izgubi već do slijedeće nominacije u kojoj ga je pobjedio Kolin Firt za ulogu u filmu "The King’s Speech ". "Viđao sam ga na raznim mjestima do prošle godine, ali već dug vremenski period pojma nemam gdje je. Nadam se da će se pojaviti jer novi nisam osvojio. Kolin je ovaj drugi ipak zaslužio", rekao je za američke medije.

Kolin Firt

Poslije noći pune koktela i alkohola 2011. godine, pijani Firt nije uvidio da ga prati jedan čovkek koji je prije toga u toaletu našao Oskara. Firtov agent tvrdi da ova priča nije istinita i da su se "lijepo nasmijali".

Met Dejmon

Nakon nezaboravnog trenutka kada su Ben Aflek i Met Dejmon osvojili Oskara za film "Dobri Vil Hanting" 1998. godine, Dejmon pojma šta se dešava sa njegovom statuom. "Znam da sam je odnio u svoj stan u Njujorku, ali nažalost u jednom trenutku stan je bio poplavljen. Ja sam poslije otišao na put i više je nikada poslije toga nisam vidio"

Bing Krozbi

Dugo godina Oskar Binga Krozbija za "Going My Way" iz 1944. godine bio je izložen u nejgovoj školi, Univerzitetu Gonzaga. Skoro 30 godina kasnije, učenici koji su ulazili u bibiloteku vidjeli su da je statusa zamijenjena Mikijem Mausom. Nedelju dana kasnije nađena je u kapeli fakulteta. "Željeli smo da se ljudi nasmiju", izjavio je anonimni lopov za studentske novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana