Холивудске звијезде које појма немају гдје им је статуа Оскара

B92
Холивудске звијезде које појма немају гдје им је статуа Оскара

У свијету глуме велика је привилегија освојити Оскара, али има и неких познатих звијезда којима та награда баш и није "нешто посебно".

 Вјеровали или не, иако им је златна статуса обезбједила да уживају у статусу А-листера неки од њих су били прилично немарни, па су је изгубили.

Анђелина Џоли

Лијепа глумица је још 2000. године освојила Оскара за најбољу споредну улогу у филму "Girl, Interrupter " и уједно шокиала свијет када је пољубила рођеног брата у уста. Статуу је поклонила мајци Маршелин Бертранд, а када је она преминула 2007. године Оскар се загубио у кутијама са стварима које су јој припадале. "Нисам га баш изгубила, али не знам ни гдје се тачно налази у овом тренутку", рекла је Анђелина у једном интерјвуу.

Вупи Голберг

Још 2002. године Вупи је добила Оскара за најбољу споредну улогу у филму "Ghost". Како би јој урезали име и застаклили га, Голбергова је послала Оскар на дораду Академији да би га они потом послали фирми R.S Owens Co у Чикаго гдjе се врши урезивање. Међутим, када је пакет из Чикага стигао натраг био је празан. Претпоставља се да га је неко отворио и украо Оскара. Много касније, Оскар је пронађен на ђубришту поред аеродрома у Онтарију. Вупи је добила назад свог Оскара, прљавог, али са својим именом. "Оскар више никада неће напустити моју кућу", рекла је.

Олимпија Дукакис

Глумица је добила Оскара за улогу у филму "Moonstruck", а он је 1989. украден из њене куће. Одмах је позвала Академију и замолила да јој израде нову статуу. "Може, за 48 долара", одговорили су из Академије, а Дукакисовој се то чинило као фер понуда. Оно што је било занимљиво јесте да је приликом пљачке украден само Оскар.

Марлон Брандо

"Не знам шта се догодило са Оскаром који су ми дали за улогу у филму ’On The Waterfront’", написао је Брандо у својој аутобиографији – "Како су године пролазиле, нестао је". Такође, не зна ни шта се догодило са Оскаром који је у његово име преузела Сашен Литлфитер 1973. године. "Могуће је и да ми га је Академија послала, али чак и да јесу појма немам гдје је сада"

Џеф Бриџис

Џеф Бриџис је добио Оскара 2010. године за улогу пјевача алкохоличара у кантри филму "Crazy Heart ", али је стигао да га изгуби већ до слиједеће номинације у којој га је побједио Колин Фирт за улогу у филму "The King’s Speech ". "Виђао сам га на разним мjестима до прошле године, али већ дуг временски период појма немам гдjе је. Надам се да ће се појавити јер нови нисам освојио. Колин је овај други ипак заслужио", рекао је за америчке медије.

Колин Фирт

Послије ноћи пуне коктела и алкохола 2011. године, пијани Фирт није увидио да га прати један човкек који је прије тога у тоалету нашао Оскара. Фиртов агент тврди да ова прича није истинита и да су се "лијепо насмијали".

Мет Дејмон

Након незаборавног тренутка када су Бен Афлек и Мет Дејмон освојили Оскара за филм "Добри Вил Хантинг" 1998. године, Дејмон појма шта се дешава са његовом статуом. "Знам да сам је однио у свој стан у Њујорку, али нажалост у једном тренутку стан је био поплављен. Ја сам послије отишао на пут и више је никада послије тога нисам видио"

Бинг Крозби

Дуго година Оскар Бинга Крозбија за "Going My Way" из 1944. године био је изложен у нејговој школи, Универзитету Гонзага. Скоро 30 година касније, ученици који су улазили у бибилотеку видјели су да је статуса замијењена Микијем Маусом. Недељу дана касније нађена је у капели факултета. "Жељели смо да се људи насмију", изјавио је анонимни лопов за студентске новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана