Hoće li biti objavljene posmrtne fotografije Kobejna?

Agencije
Hoće li biti objavljene posmrtne fotografije Kobejna?

Sudija u Sijetlu treba da sasluša argumente koji će uticati na to da li će se nastaviti suđenje koje može dovesti do toga da fotografije beživotnog tijela Kurta Kobejna budu objavljene.

Iako je zvaničan uzrok Kobejnove smrti samoubistvo, teoretičar zavjere Ričard Li je tužio grad u pokušaju da fotografijama sa mesta navodnog samoubistva dokaže da na frontmenu grupe Nirvana zapravo nije postojala rana od metka.

Bez obzira što je od smrti Kurta Kobejna prošla dvadeset i jedna godina, fotografije sa mjesta uviđaja nikada nisu javno objavljene. Prošle godine je procurela fotografija mjesta samoubistva ali ne i samog Kobejnovog tijela. I Kurtova udovica Kortni Lav i njegova kćerka Franese Bin Kobejn se bore da to tako i ostane.

Nedavno su objavljene zvanične izjave koje su dale Kortni Lav i Franses Bin, a koje će danas biti uzete u obzir na sudskom saslušanju.

U izjavi Kobejnove kćerke stoji da je jednom vidjela lažne fotografije na kojima je bilo tijelo njenog oca i to iskustvo joj je ostavilo neizlečive ožiljke. "Te grozne slike me i dalje proganjaju. Ne mogu da prihvatim da one postanu javne i da ih moji najvoljeniji, uključujući majku i sestre moga oca, vide. Objavljivanje tih fotografija bi pogoršalo moj post- traumatski stres koji imam još od djetinjstva," izjavila je Franses.

Njena majka Korti Lav je dodala da nju okrivljuju za ubistvo Kobejna i prijete joj smrću, a publikacija tih slika bi samo pogoršala cijelu situaciju i ugrozila njenu i bezbjednost njene kćerke.

Bez obzira na sve Li je veoma optimističan i nada se da će uspijeti da se izbori za objavljivanje fotografija koje će dokazati da se Kobejn nije ubio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana