Хари Мата Хари представља БиХ на Евровизијии

Avaz
Хари Мата Хари представља БиХ на Евровизијии

Хари Мата Хари представљаће Босну и Херцеговину на Еуросонгу 2015 у Бечу, сазнаје се од извора блиских музичкој звијезди и БХРТ-у.

Извор тврди да се већ од одлуке БХРТ-а да се БиХ, након двије године паузе, врати на евровизијско такмичење са Харијем рачуна као најозбиљнијим кандидатом, што је сада и извјесном, јавио је Аваз.

Како се даље сазнаје, тренутно се саставља ауторски тим, који би требао урадити пјесму за Харија, а ријеч је о водећим регионалним композиторима.

Према  информацијама, поводом тога контактирани су или ће се то десити наредних дана Горан Бреговић, Фахрудин Пецикоза Пеца, Жељко Јоксимовић као и Тончи Хуљић.

Иако је пројект „БХ Еуросонг 2015" у зачетку, те се све информације још чувају у тајности, Хуљић је потврдио да је с њим већ успостављен контакт.

''Тачно је. Звали су ме да разговарамо о БХ Еуросонгу. Више о томе бих вам могао рећи наредне седмице, јер сам тренутно на турнеји по Србији'', рекао је Хуљић.
 
Хари Мата Хари је најуспјешнији евровизијски представник у историји Босне и Херцеговине. Он је 2006. године на такмичењу у Атини освојио  треће мјесто те фантастичним наступом и изведбом композиције "Лејла" одушевио цијелу Европу.

"Лејлу" је компоновао Жељко Јоксимовић, док су текст потписали Фахрудин Пецикоза и Дејан Ивановић. Занимљиво да су двојица из овог тима контактирана и за Еуросонг 2015.

Шездесети Еуросонг биће одржан од 19. до 23. маја 2015. године у аустријској пријестоници. Представници бројних европских земља такмичиће се у "Wiener Stadhalle", а официјелни слоган је: "Градимо мостове".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана