Guča 2017: Mladi orkestri uz stare majstore

Glas Srpske
Guča 2017: Mladi orkestri uz stare majstore

Finalno takmičenje mladih orkestara na pozornici Centra za kulturu u Guči donijelo je pozitivnu atmosferu na Dragačevski sabor trubača.

U kategoriji pionirskih orkestara pobijedili su trubači braće Ilić iz Čestobrodice, a titulu najboljeg trubača ponio je Mlađan Krstić iz istoimenog orkestra. Među omladinskim orkestrima najbolji su ariljski trubači Miroslava Đunisijevića. Prva omladinska truba je Predrag Đorđević iz knjaževačog orkestra "Timočki veseljaci".

Drugi festivalski dan obilježile su majstorije, najprije Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića, koje je na glavnoj pozornici smijenio sjajni Dejan Petrović sa svojim "Big bendom", a koncert je zatvorio miljenik publike u Guči Dejan Lazarević.

Održano je tradicionalno nadmetanje kamena s ramena. Poslije generalne probe takmičenja Saša Krstić je trebalo da opravda zbog čega je proglašen za šampiona 2016. godine.

Ponoćni koncert je vratio na pozornicu finaliste, koji su u neformalnoj atmosferi najavili svoje majstorije koje pred žirijem sviraju u subotu.

I četvrtog dana će saborovanje započeti tradicionalnom budilicom. Defile učesnika biće održan u 13 časova, a kulturno-umjetnički program počinje sat kasnije. Potom slijedi izbor najljepših narodnih nošnji i predstavljanje prijatelja sabora koji su došli iz inostranstva. Večernji program kreće od 19 časova koncertom Ekrema Mamutovića, koji će publiku pripremiti za veliko finalno takmičenje sa početkom u 20 sati. Nakon takmičenja, pobjedniku će pripasti čast da održi koncert i dokaže zbog čega je najbolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana